"Щоб відбутися – треба батька вбити": Антін Мухарський висловився про "головну біду" українців

Актор та співак Антін Мухарський вважає, що бідою українського народу є постійний пошук лідера, якого він пізніше намагатиметься "вбити" у собі. Про це він розповів на подкасті Unzip з Альбертом Цукренком з гурту ХЗВ, передають Патріоти України.

Він зазначив, що українські класичні автори часто пропагували цю ідею, і зрештою вона вкорінилася у свідомості українців настільки, що й зараз трапляються культурні продукти, які вказують на таку залежність українців.

"Біда українського народу на мою думку – це вроджений соціалізм. Оце лівацтво, яке в простому народі оспівувалося багатьма діячами літератури – Коцюбинський, Нечуй-Левицький, Леся Українка. Це народництво так зване, яке вимагає завжди мати образ батька, доброго, вусатого: Тарас Григорович Шевченко, товариш Сталін, або "наш Бандера – Україна-мати". Цей такий міфологічний батько, сублімація Бога, народу просто необхідні", - заявив він.

За словами Мухарського, цей концепт лежить у просторі ніцшеанської філософії і зрештою завжди веде до дискредитації минулих кумирів – як у Ніцше стається зі "смертю Бога". "Це для того народу, який не може собі дати раду без батька. Але при будь-якій нагоді він намагається того батька бити… Це концепт Ніцше: щоб відбутися – треба батька вбити. Не фізично, в собі", - зазначив артист.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Скабеєвої в студії обговорювали нові українські ракети і двічі зламали язика на "Паляниці" (відео)

четвер, 29 серпень 2024, 22:40

"Казус беллі по-російськи. Z-пропагандисти у прямому ефірі зламали щелепи, проваливши простенький тест на "Паляницю"", - іронізує Юрій Бутусов.

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 29 серпня 2024 року - Злий Одесит

четвер, 29 серпень 2024, 22:10

Сьогодні 29 серпня. Триває 918 доба оборони України проти російської навали. На шляху до Покровська російські окупанти зайшли в Новогродівку, але зупинилися під териконами та в Гродівці. Очікувано росіяни почали рух на Селидове що створює загрозу для К...