Щоб відлякати хижаків, зграя шпаків перетворилася на ... величезного птаха (відео)

Мурмурація - скоординований політ величезних зграй птахів, що утворюють в небі неймовірні візерунки і динамічні об'ємні фігури, що рухаються непередбачуваним чином.

Британський фотограф Джеймс Кромбі сфотографував дивовижний момент - зграю шпаків, які утворили форму гігантського птаха. Зйомки він проводив над озером Лох-Еннелі в центральній Ірландії. Йому довелося зробити більше 400 знімків, щоб отримати ідеальний кадр, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Виражена стайна поведінка перед гніздуванням характерна для багатьох птахів, але у шпаків можуть збиратися просто гігантські зграї - від 30 до 700 тисяч птахів.
Для такої поведінки шпаків існує спеціальний термін - murmuration of starlings (мурмурація шпаків), тобто "шелест або шепіт шпаків" (від характерного звуку крил).
Мурмурація - скоординований політ величезних зграй птахів (шпаків, галок, ворон і т. Д.), що утворюють в небі неймовірні візерунки і динамічні об'ємні фігури, що рухаються непередбачуваним чином.
При цьому кожен птах постійно має видимість на всі боки. Це результат того, що поведінка птахів у польоті націлене на отримання максимуму інформації про сусідів по зграї і навколишньому просторі.

Дослідженням подібних явищ займаються в тому числі фізики. Більшість гіпотез говорить про те, що, збираючись в велетенські зграї, птиці намагаються збити з пантелику і відлякати хижаків. Аналогічне явище демонструють великі косяки риб.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...