"Щоб відвернути думки про путінську зраду, вирішили Зеленському повісити зраду": Арестович розкрив, про що говорили делегації в Стамбулі та "мирний план" Путіна (відео)

За його словами, вкид про здачу українських інтересів було зроблено РФ, щоб прикрити державну зраду Путіна.

Президент РФ Володимир Путін показав документ, який нібито є "планом миру" з Україною. Російський лідер стверджував, що відповідні домовленості були досягнуті під час переговорів у Стамбулі. Серед іншого там вказувалося і зменшення кількості ЗСУ та військової техніки. Екс-радник ОП, військовий експерт Олексій Арестович в ефірі "Фейгін Live" заявив, що це "нахабна брехня".

"На що це розраховано? Що будуть говорити: "але вони (українська влада - ред.) же збиралися, подумки погодилися з такою тяжкою втратою безпеки". На це все розраховано. Вони (росіяни - ред.) уважно стежать за нашим полем і бачать, які думки закидаються - "якби не Зеленський, то не було б війни", "Зеленський прийшов на угодовській позиції", "Зеленський не займався Збройними силами", "Зеленський все робив, щоб програти війну", а в кінці повинен був "здати все" - і Крим, і Рим, і мідні труби", - пояснює експерт.

На його думку, це чіткий вкид, щоб перебити недавню заяву білоруського диктатора Олександра Лукашенка про те, що нібито Путін збирався здати Крим в тривалу оренду. За законом РФ він вчинив би державну зраду.

"Вони, щоб відвернути думки про путінську зраду, вирішили Зеленському повісити зраду", - додав Арестович.

Експерт розповів, що переговори з РФ почалися з "нереальних козирів і вимог" через які українська делегація "довго ржала їм в обличчя".

"Вони скромнішали-скромнішали-скромнішали й все дійшло до, в принципі, прийнятних домовленостей. Наскільки я пам'ятаю, вони виводили всі війська, зняли претензії про російську мову, культуру і навіть нейтральний статус. Там було все на нашу користь. Але єдине питання, одне з небагатьох, це була чисельність Збройних сил України та наступального озброєння", - сказав він.

Арестович був вражений низьким рівнем підготовки російської делегації, яка погано розбиралася в документах і навіть не розуміла значення слів "наступальне озброєння".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...