Щоб ввести в оману росіян: Україна використовує автодороги як злітні смуги для F-16

Україна використовує різні хитрощі, щоб захистити свої винищувачі F-16 від російських атак. Так, за інформацією французького телеканалу LCI, замість того, щоб використовувати військові бази, для зльотів і посадок F-16 використовуються ділянки доріг або автомагістралей, передають Патріоти України.

"Замість того щоб здійснювати зльоти з військових баз, солдати української армії підготували деякі ділянки доріг, які зазвичай використовуються легковими і вантажними автомобілями", - пише видання.

За словами колишнього військового льотчика Ксав'є Тютельмана, який і надав телеканалу підтверджуюче відео, на цих дорогах українські військові демонтували центральні роздільники і змінили асфальт. Таким чином Україна намагається знизити ризики ураження винищувачів російськими засобами ППО, оскільки, зазначає LCI, розташування українських військових баз добре відоме Москві.

Французький генерал Мішель Яковлефф, запрошений як експерт, зазначив, що подібні методи вже використовувалися в минулому в інших країнах. Однак він зазначає, що зльоти в таких умовах більш ризиковані, ніж на традиційних злітно-посадкових смугах, спроектованих і розмічених для прийому літаків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Удары по российским нефтебазам: смысл и перспектива - Злий Одесит

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:59

В августе этого года самым ярким явлением в России стали регулярные пожары на нефтебазах. Одним из наиболее показательных проявлений данной тенденции является пожар в Пролетарске Ростовской области, полыхавший 10 долгих дней. Но у многих стал возникать...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 30 серпня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:45

Сьогодні 30 серпня. Триває 919 доба оборони України проти російської навали. Новогродівка під окупацією російських військ, що дало їм змогу просунутися на південь у напрямку Маринівки та через Михайлівку до Селидового. . Зараз біля Селидового тривають ...