Щоб виставити нелюдами українських військових: РФ готує масштабну провокацію на Запоріжжі, - Андрій Цаплієнко

Росія готує велику провокацію в Запорізькій області, щоб виставити нелюдами українських військових. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко, передають Патріоти України.

"Ми щойно отримали інформацію від наших спецслужб про масштабну інформаційну провокацію проти України. Як вона виглядатиме? В населеному пункті Розівка Пологівського району Запорізької області російським військовим поставлена задача: знайти тіло українського загиблого бійця, переодягнути його в російський однострій та прив’язати за ноги до машини (до такої автівки, яку зазвичай використовують українські військові) та протягнути його кілька разів. За даними джерел на окупованій території, так знущатися з тіла можуть російські солдати зі "шторм Z", переодягнуті в український однострій. І вся ця "операція" має на меті продемонструвати, що нібито українці порушують правила ведення війни та скоюють злочини проти російських полонених", - йдеться в повідомленні журналіста.

За його даними, цю інформаційну операцію курує найвище керівництво ФСБ, й до неї залучені не тільки російські військові, а ще російські дипломати та російські журналісти, а також західні, які мають "легалізувати" цю історію.

"Навіщо це потрібно? Тому що днями ООН визнала автентичність відео розстрілів українських полонених, відео знущань з українських полонених, і це має неабиякий розголос в західному світі. Тож росіянам, російським дипломатам, російським журналістам і російським спецслужбам поставлена задача, як вони кажуть, "збалансувати" цю інформацію і переключити увагу світового суспільства на нібито злочини українських військових. І, повторюю, це все відбувається просто зараз", - підкреслив Андрій Цаплієнко.

Він звернувся до західних журналістів з тим, щоб вони не брали учать в цій ІПСО. "Адже війна точиться не лише на землі, а й в інформаційному просторі. Війна за свідомість тих, хто допомагає українцям боронити свою землю", - зазначив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...