"Щодо "ідеології об‘єднання", то підтримка з боку МПвУ і Шарія - не найкращі об’єднавчі сигнали", - Євстратій Зоря

"Наступного разу, коли в МПвУ вам розказуватимуть що вони «поза політикою», що вони «лише моляться» - перегляньте ще раз коментар нижче. Щоби було зрозуміло: високопосадовий представник Митрополії МПвУ цілком сейозно переконує, що причиною анексії Росією Криму та кремлівської війни на Донбасі (і триваючої гібридоної агресії РФ проти цілої України) є «та ідеологія, яку ми мали за останні майже 6 років», - пише єпископ ПЦУ Євстратій на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Навіщо соромитися? Може відверто би написали про «останні майже 29 років»? Як їхні колеги в Москві кажуть, коли згадують про ідеї української національної ідентичності, державності та незалежності - що самі ці ідеї «придуманы врагами славянского и русского единства».

Хоча – тут ще як прочитати допис... Якщо автор має на увазі ту ідеологію, яку «ВОНИ мали» - то тут не можна не погодитися. Бо саме ідеологія «русского міра» і була причиною пунктів 1-3. А щодо «ідеології об‘єднання», то підтримка з боку МПвУ і Шарія - не найкращі об’єднавчі сигнали.

Ті, хто центром своєї ідентичності обрали ексклюзивізм («лише ми є істинною, канонічною, Православною Церквою, всі інші - розкольники, єретики і навіть бісопоклонники!») та єдність з Москвою за будь-яку ціну - навряд чи здатні запропонувати якусь інакшу «ідеологію об‘єднання», ніж об‘єднання навколо «русского міра» та його столиці.

А це явно не та ідеологія, яка збереже Україну. P.S. Цікаве розкриття автором теми в подальших коментарях".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...