Щодо можливого повернення України до ядерного статусу, не виключаю, що це російське ІПСО, - політолог

Євген Магда, виконавчий директор Інституту світової політики, зазначив, що в Україні нема з чого робити ядерну зброю, бо збагачений уран ми віддали ще при Януковичу, передають Патріоти України.

"Щодо можливого повернення України до ядерного статусу, не виключаю, що це російське ІПСО. По-перше, після вкиду такої інформації від видання Bild інші західні ЗМІ підхопили цю тему для більш клікабельних заголовків. По-друге, з чого будемо робити цю ядерну зброю? Ми збагачений уран віддали ще при Януковичу, за його право потиснути руку Бараку Обамі (44-й президент США, – ред.), тоді був такий саміт щодо нерозповсюдження ядерної зброї", - зауважив виконавчий директор Інституту світової політики.

За його словами, збагачений уран – не той товар, який можна купити на світовому ринку. А щодо закупівлі відповідних центрифуг, то питання – їх енергетичного забезпечення в умовах війни. "Іран же не перебуває в умовах війни, але він поки ще на порозі створення ядерної бомби, наскільки я розумію. Бо логіка поведінки іранського керівництва показала б, якби у них була ця зброя. І це був би потужний сигнал Ізраїлю. Щодо переміщення такої зброї, то зазначу, що, на жаль чи на щастя, зараз Конституція України забороняє розміщувати іноземні військові бази на українській території. Змінити Конституцію? Я поки що не знаю таких юридичних механізмів. Крім того, маємо розуміти, що є така річ – радіофобія Заходу, який дуже боїться ядерної зброї. Ця радіофобія сформувалася протягом десятиріч. І ми з 2022 року Росію критикували за спроби ядерного шантажу. Тому у цій ситуації для України це є гра, в якій наївно обіцяти використання ядерної зброї, не маючи її в наявності", - резюмував Євген Магда.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Може чи не може Україна відновити ядерну зброю? Це знає 20–30 людей – більшість із них мовчить і мовчатиме, - політолог

субота, 19 жовтень 2024, 22:02

"Сотні розумних людей, які розуміються в ядерній фізиці, як я у квантовій механіці, на повному серйозі обговорюють питання, може чи не може Україна відновити ядерну зброю. Правильна відповідь: це знає буквально 20–30 людей, більшість із яких мовчить і ...

Хлопець явно не бідував: Україна віддала РФ кадирівця, який потрапив у полон у худі вартістю $2 тис. (фото)

субота, 19 жовтень 2024, 21:28

Під час обміну полоненими, який відбувся 18 жовтня, до Росії повернувся боєць спецпідрозділу «Ахмат» Акраман Масхабов. Про це повідомляє Agents.media, передають Патріоти України. Зазначається, що після потрапляння в полон кадирівець став відомим у соцм...