Щодо "об'єктивізації жінок" в рекламі 3-ї Штурмової, - Лариса Волошина

"От дивлюся зараз рекламу по ТВ, макарони там всілякі, мийні засоби, домашнє приладдя. І скрізь жінки. І всі в такому амплуа "справжніх господарочок", що моїй бабусі б сподобалося. Навколо багато образів жінки. Як і образів чоловіка. Вояк-вікінг - зовсім не те саме, що відмінник капіталістичної праці", - пише журналістка та психологиня Лариса Волошина на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"А чому це коли жінку показують як сексуальну німфу, що здатна розрядити кольт поміж очі нападнику, який цілиться в спину тому маскулінному вояку, що вона обрала — то обʼєктивізація? А коли вона в фартусі посеред каструль зневажливо щось іронізує своєму підкаблучнику, чи в буклях та рюшах шерстить на кухні, бо ж папік прийде, потрібно йому догоджати — то не об'єктивізація?

Всі ці жіночі образи звісно ж стереотипні. Але вони докорінно протилежні, тому що апелюють до різних цінностей, переконань, способів життя та уподобань при виборі партнера. Може, справа все ж таки не в бажаному обʼєкті, яким на цій рекламі є жінка?

Адже чоловік так теж бажаний обʼєкт для тих жінок, образ яких зображається на картинці. Якщо вона, до прикладу, тримає в руках пістолет та млосно визирає з-за його широкої спини — то він має тримати у руках руль залізного коня, або автомат, а не купони на знижку в сусідньому супермаркеті.

Справа у відповідності тих, хто обурився жінкою-амазонкою, але не звертає уваги на тисячі зображень жінки-швабри чи жінки-ляльки. Справа у їхній власній відповідності тому, що вони ж вважають бажаним. Вважають, але не наважуються".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Страхи зрадника збулись через 10 років: ЗСУ взяли в полон ватажка "Луганської гвардії", котрий вивісив російський прапор над ОДА 2014 роцку

субота, 19 жовтень 2024, 23:55

Один із найвідоміших луганських колаборантів, керівник бойового крила "Луганської гвардії" Герман Прокопів, імовірно, опинився в полоні Сил оборони України. Фото чоловіка опублікував Telegram-канал "Не чекай на мене з України", передають Патріоти Украї...

Може чи не може Україна відновити ядерну зброю? Це знає 20–30 людей – більшість із них мовчить і мовчатиме, - політолог

субота, 19 жовтень 2024, 22:02

"Сотні розумних людей, які розуміються в ядерній фізиці, як я у квантовій механіці, на повному серйозі обговорюють питання, може чи не може Україна відновити ядерну зброю. Правильна відповідь: це знає буквально 20–30 людей, більшість із яких мовчить і ...