​Щодо відео страти полоненого. У мене не емоції, а питання, - Бутусов

Популярний військовий журналіст Юрій Бутусов так відреагував на звіряче вбивство полоненого українця, котре глибоко вразило мережу 11-12 квітня.

"В мене нема вже ніяких емоцій щодо ворога, який відкрито щоденно говорить та показує, що мета Росії - знищення усіх українців, етнічна та політична зачистка усього живого як у Чечні, шляхом терору та масових вбивств, як Путін вже робив у 2000-х.

Я хотів би почути від нашого військово-політичного керівництва не тільки про те, що ми помстимося - помстимося, звичайно, це зрозуміло.

Але я хотів би почути що робиться для зменшення втрат наших військовослужбовців?

Що робиться, що зменшити кількість відео, потрапляють у полон по 1-2-3 особи на якихось забутих спшках, в умовах погано організованої оборони чи на у якихось поспіхом організованих атаках, без належної розвідки та управління?

Що робиться, щоб переглянути порядок організації та застосувіання військ та щоб дронів в армії стало більше ніж солдат, щоб сенсори різних типів стали стандартним спорядженням піхотної роти?

Що робиться для покращення якості індивідуальної підготовки солдатів, які навчики і який час отримують люди на полігонах, чи затверджена оптимальна програма?

Що робиться, щоб проводити розбір втрат та потрапляння у полон, чи робляться висновки?

Що робиться, щоб знміати з посад командирів, які не здатні розумно застосовувати особовий склад, і щоб просувати ефективних бойових лідерів на командні посади?

Чим менше ми даємо вбивати себе на фронті - тим більше ми вбиваємо ворогів на фронті. І це не питання емоції, це питання організації, якому постійно потрібно приділяти увагу."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чекаємо на реакцію диктатора? Лавров несподівано порівняв Путіна із віслюком (відео)

четвер, 16 травень 2024, 13:40

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров, відповідаючи на питання журналістів щодо поїздки диктатора Володимир Путіна до Китаю, порівняв останнього із віслюком, а російську делегацію назвав – «ввічливими людьми». Про це пишуть росЗМІ, п...

У супроводі двох поліцейських: Влад Яма здивував несподіваною заявою про своє "повернення" (фото)

четвер, 16 травень 2024, 13:28

Танцівник і хореограф Влад Яма, який від початку повномасштабної війни виїхав до США і більше не повертався в Україну, здивував несподіваною заявою про своє «повернення». Він опублікував у сторіс в Instagram знімок, на якому зображений біля поліцейсько...