Щит із ППО і ПРО не захистить небо: Військовий експерт розповів, що допоможе

Створення великого щита із систем ППО й ПРО не захистить повністю від російських атак, натомість треба знищувати "ракети, носії ракет і ворога, який буде їх запускати". Таку думку висловив військовий експерт Павло Нарожний, повідомляють Патріоти України.

Він зауважив, що в Росії є достатня кількість зброї на складах, а також вона може продовжувати виробляти нові ракети. Крім того, в РФ наявні ракетні системи С-300 та С-400, які можуть застосовуватись для атак на Київ з Брянської області.

За оцінками Нарожного, ворожі ракетні удари можуть тривати надалі. "Зараз ми нічого з цим не можемо зробити. Поки не будуть розгорнуті Patriot, поки ми не відкинемо ворога з прифронтових міст, загроза зберігається", – зазначив експерт.

За його словами, системи Patriot можуть захищати від звичайних цілей на відстані 180 км, тоді як від балістичних ракет – на відстані 40 км. "Ми не зможемо захистити територію всього Києва проти балістичних ракет, про інші міста годі й говорити. Нам передадуть вісім систем. Для порівняння, багата Японія має більш ніж 200 систем у наявності, але в них не уся територія захищена", – розповів Нарожний.

Він наголосив на тому, що логіка всіх систем протиповітряної і протиракетної оборони спрямована не на створення величезного щита. "Ми повинні знищувати ракети, носії ракет і ворога, який буде їх запускати", – зазначив експерт.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20