Штучний інтелект проведе бій зі справжнім винищувачем

Поки міністерство нападу росії скаче на батутах, Агентство перспективних оборонних досліджень (DARPA) США у 2024 році проведе випробування безпілотної версії винищувача під управлінням системи штучного інтелекту.

Штучний інтелект проведе бій зі справжнім винищувачем

Під час випробувань бойовий літак прийме навчальний повітряний бій з пілотованим винищувачем.

Рішення про проведення таких випробувань військові взяли за підсумками проєкту AlphaDogfight, в якому кілька машинних алгоритмів спершу проводили повітряні бої між собою, а потім програма-переможець прийняла бій з віртуальним винищувачем під керуванням реального пілота.

Нині в США розробляється кілька проєктів, які передбачають створення безпілотних ведених для пілотованих винищувачів і бойових літаків, в яких системи штучного інтелекту будуть асистувати льотчику, дозволяючи йому зосередиться на вирішенні поставлених завдань, а не на пілотуванні.

Ілюстрація з БПЛА Loyal Wingman

Нагадаємо, у серпні 2020 року штучний інтелект переміг людину в віртуальному повітряному бою.

Повідомляється, що підготовка до випробувань штучного інтелекту на реальному винищувачі вже почалася.

За словами міністра оборони США Марка Еспера, під час випробувань у 2024 році штучний інтелект буде обмежений «етичним кодексом» (що саме мається на увазі, міністр не уточнив), а за діями алгоритму буде безперервно спостерігати оператор.

Які саме літаки будуть використані для проведення випробувань, поки невідомо. Під час проєкту AlphaDogfight штучний інтелект керував віртуальними моделями винищувачів F-15C Eagle і F-16 Fighting Falcon.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перемога прийде не просто як воєнний тріумф: У карпатського віщуна знайшли пророцтво про закінчення війни в Україні (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:15

У 2024 році відбудеться вирішальна битва, яка призведе до завершення війни, настання миру та процвітання в Україні. Про це розповів старець Єремія із Карпат, передають Патріоти України. "Настане рік 2024 і в цьому році зійде зоря нової надії. Військо У...

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...