Штурмують Новопрокопівку: ЗСУ дедалі глибше проникають у Запорізьку область, - ISW

За інформацією ISW, на опублікованих у суботу, 23 вересня, геолокаційних кадрах бойових дій видно, як російські військові з 70-го полку (42-га мотострілецька дивізія, 58-та загальновійськова армія, Південний військовий округ) потрапили в засідку і вбили двох українських піхотинців на північно-східній околиці Новопрокопівки. Як заявили аналітики, це свідчить про те, що ЗСУ, найімовірніше, зачистили російські позиції між Роботиним і Новопрокопівкою, передають Патріоти України.

У ISW наразі готові вважати, що українські війська прорвали російські польові укріплення на захід від Вербового на заході Запорізької області.

Аналітики вказали, що ці укріплення не є кінцевим оборонним рубежем у глибинній обороні Росії в західній частині Запорізької області, а являють собою певний ряд найбільш підготовлених польових укріплень. Вони розташовані у складі майже безперервного поясу з протитранспортного рову, «зубів дракона» і бойових позицій приблизно за 1,7−3,5 км на захід від Вербового.

За даними ISW, українські війська подолали не всі підготовлені російські оборонні позиції під Вербовим. Темпи просування українських військ у районі прориву залишаються невідомими. Російські війська, ймовірно, все ще контролюють ділянки довгої лінії траншей російських бойових позицій між Роботиним і Вербовим, особливо в районі тактичної височини на півдні.

За наявними даними, російські війська створили підготовлені бойові позиції майже біля кожного дерева, через які повільно і планомірно пробивається українська піхота. За Вербовим російські війська мають більше польових укріплень. Наприклад, на північ від Очеретуватого є більше протитранспортних окопів і бойових позицій. Однак неясно, наскільки ці позиції укомплектовані.

За оцінками ISW, російські військові не мають у своєму розпорядженні достатніх сил, розгорнутих на цій ділянці фронту, щоб повністю укомплектувати оборону в глибину, і українські війська мають бути в змозі швидше подолати російські польові укріплення, якщо вони не укомплектовані належним чином.

Контрнаступ ЗСУ — останні новини

Раніше видання The New York Times повідомило, що почалася нова фаза контрнаступу України, головний удар якої припав на південний схід, де бійці ЗСУ поступово просуваються через мінні поля та під атаками російської авіації.

Видання WSJ із посиланням на неназваного американського чиновника повідомило, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сказав офіційним особам США, що українські сили перебувають на порозі прориву, коментуючи критику «повільних темпів» контрнаступу.

28 серпня в Міноборони офіційно підтвердили звільнення села Роботине Запорізької області. Тепер бійці просуваються далі в напрямку Новопрокопівки, Очеретоватого та мали успіх під Вербовим. На початку вересня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський заявив, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян на південному напрямку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...