Шурма і Татаров скоро не працюватимуть в Офісі президента, - нардеп

Нардеп Ярослав Железняк в інтерв'ю спрогнозував що заступники голови Офісу президента Андрія Єрмака Ростислав Шурма та Олег Татаров скоро втратять свої посади, передають Патріоти України.

«Я думаю, що скоро ми забудемо про такого персонажа як пан Шурма. Щонайменше на посаді заступника голови Офісу президента. Я не думаю, що він довго зможе втриматись на цій посаді з таким корупційним бекграундом», — заявив Железняк.

Нардеп додав, що, на його думку, «ми і Татарова скоро втратимо». Він пояснив це тим, що 63% бюджету України «наповнює не президент, не Єрмак, не Татаров і навіть не Шурма», а міжнародні партнери, «які дуже б не хотіли отримати ситуацію, в якій гроші їхніх платників податків крадуть».

«А хто відповідає у нас за корупцію в усій країні - достатньо зрозуміло», — додав Железняк.

У серпні видання Bihus.Info дізналось, що близьке оточення Шурми (рідний брат Олег Шурма і колишній підлеглий Руслан Божко) володіє низкою сонячних електростанцій у Запорізькій області. І незважаючи на те, що вони вже давно перебувають на окупованих територіях, держава в особі компанії Гарантований покупець з липня 2022 року по липень 2023 року заплатила їм понад 320 млн грн за зеленим тарифом за вироблену електроенергію.

У резонансній статті Саймона Шустера для Time йдеться про те, що після публікації Bihus.Info НАБУ відкрило кримінальну справу щодо Шурми та його брата, що стосується розкрадань, але Шурма залишився на посаді.

Шустер також повідомив, що сам Шурма сказав йому, що звинувачення на його адресу є частиною політичної атаки, оплаченої одним із внутрішніх ворогів Зеленського. Відповідаючи на питання, чи не варто йому піти у відставку, Шурма заявив: «Якщо ми так вчинимо, завтра під прицілом опиняться всі члени команди».

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...