Сім збитих літаків за три дні: Експерт з військової авіації пояснив феномен самогубців російських пілотів СУшок

За останні дні росіяни втратили сім літаків, які ВПК недоімперії може максимально виробляти 20 штук на рік, а літати на Су-34 чи Су-35 для російських пілотів – це "феномен самогубства". Таку думку в ефірі Українського Радіо висловив авіаційний експерт Костянтин Криволап.

Аналітик розповів, що у росіян зараз основна зброя – це КАБи (керована авіабомба - ред.), які вони скидають у неймовірних кількостях з літаків Су-34. А літають вони таким чином: йде один-два Су-34, несе бомби, в середньому по дві, а згори їх прикриває від нашого ППО Су-35.

"Це в росіян зараз найсучасніший винищувач. Є ще Су-57, але ним вони не ризикують. І, якщо починаються атаки на наші позиції, то не долітаючи приблизно 20-30 кілометрів, вони скидають ці КАБи, які потім планують і вражають наші позиції. Це звичайні старі ФАБи (фугасна авіабомба - ред.), яких було безліч зроблено ще за радянських часів. До них приєднується так званий модуль керування і планування, і вони летять за допомогою наведення по GPS. Збивати їх, в принципі, можна, але це дуже витратно і в таких кількостях неможливо. Тому що, наприклад, на Авдіївку в останні дні прилітало по 60-70 цих КАБів. Це неймовірно багато. Але ці літаки заходили досить нахабно, близько до лінії розмежування, і наш добрий товариш "блукаючий Patriot" періодично їх там відстрілював. Росіяни зараз добре розуміють, і події (вчорашнього - ред.) ранку це підтвердили, що якщо ти береш точку скиду і проводиш від неї циркулем відстань 160 кілометрів, то ти повинен розуміти, що ти можеш бути уражений", - сказав Криволап.

Експерт назвав поведінку російських льотчиків "феноменом російських самогубців". "Літати літаками Аерофлоту – це самогубство. Літати на літаках Су-34 чи Су-35 – це теж самогубство. Су-35 більш маневровий, більш швидкий з точки зору набору висоти. І йому вже два рази вдавалося уникнути ураження. Але за останні дні росіяни втратили 7 літаків, яких вони можуть максимально виробляти 20 на рік.

Щодо пілотів. Зараз у них у всіх питання, а що ми робимо? Чи повернемося ми додому після цих завдань? Для прикладу, пілот в Енгельсі. Він відлітав, повернувся і був просто розстріляний. Тому для всіх російських пілотів зараз дуже серйозне питання: а що ми робимо для того, щоб себе зберегти? Ми "за Путіна, за родіну, за Сталіна", чи що ми робимо? Це, я думаю, досить серйозне питання", - додав Криволап.

За його словами, вартість літаків приблизно така: винищувач Су-34 - 50 мільйонів доларів, Су-35 дорожчий приблизно вдвічі – близько 100 мільйонів доларів.

Водночас експерт відзначив, що для успішного ураження ворожих літаків нашій ППО потрібна досить серйозна кількість засобів - зокрема, систем Patriot, SAMP/T, БУК.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...