Сім збитих літаків за три дні: Експерт з військової авіації пояснив феномен самогубців російських пілотів СУшок

За останні дні росіяни втратили сім літаків, які ВПК недоімперії може максимально виробляти 20 штук на рік, а літати на Су-34 чи Су-35 для російських пілотів – це "феномен самогубства". Таку думку в ефірі Українського Радіо висловив авіаційний експерт Костянтин Криволап.

Аналітик розповів, що у росіян зараз основна зброя – це КАБи (керована авіабомба - ред.), які вони скидають у неймовірних кількостях з літаків Су-34. А літають вони таким чином: йде один-два Су-34, несе бомби, в середньому по дві, а згори їх прикриває від нашого ППО Су-35.

"Це в росіян зараз найсучасніший винищувач. Є ще Су-57, але ним вони не ризикують. І, якщо починаються атаки на наші позиції, то не долітаючи приблизно 20-30 кілометрів, вони скидають ці КАБи, які потім планують і вражають наші позиції. Це звичайні старі ФАБи (фугасна авіабомба - ред.), яких було безліч зроблено ще за радянських часів. До них приєднується так званий модуль керування і планування, і вони летять за допомогою наведення по GPS. Збивати їх, в принципі, можна, але це дуже витратно і в таких кількостях неможливо. Тому що, наприклад, на Авдіївку в останні дні прилітало по 60-70 цих КАБів. Це неймовірно багато. Але ці літаки заходили досить нахабно, близько до лінії розмежування, і наш добрий товариш "блукаючий Patriot" періодично їх там відстрілював. Росіяни зараз добре розуміють, і події (вчорашнього - ред.) ранку це підтвердили, що якщо ти береш точку скиду і проводиш від неї циркулем відстань 160 кілометрів, то ти повинен розуміти, що ти можеш бути уражений", - сказав Криволап.

Експерт назвав поведінку російських льотчиків "феноменом російських самогубців". "Літати літаками Аерофлоту – це самогубство. Літати на літаках Су-34 чи Су-35 – це теж самогубство. Су-35 більш маневровий, більш швидкий з точки зору набору висоти. І йому вже два рази вдавалося уникнути ураження. Але за останні дні росіяни втратили 7 літаків, яких вони можуть максимально виробляти 20 на рік.

Щодо пілотів. Зараз у них у всіх питання, а що ми робимо? Чи повернемося ми додому після цих завдань? Для прикладу, пілот в Енгельсі. Він відлітав, повернувся і був просто розстріляний. Тому для всіх російських пілотів зараз дуже серйозне питання: а що ми робимо для того, щоб себе зберегти? Ми "за Путіна, за родіну, за Сталіна", чи що ми робимо? Це, я думаю, досить серйозне питання", - додав Криволап.

За його словами, вартість літаків приблизно така: винищувач Су-34 - 50 мільйонів доларів, Су-35 дорожчий приблизно вдвічі – близько 100 мільйонів доларів.

Водночас експерт відзначив, що для успішного ураження ворожих літаків нашій ППО потрібна досить серйозна кількість засобів - зокрема, систем Patriot, SAMP/T, БУК.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...