Сім'я нового голови АМКУ придбала майна на 70 млн грн, поки він керував Донецькою ОВА, - журналістське розслідування

Сім'я голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка останнім часом набула нерухомості й майна ринковою вартістю до 70 млн грн. Про це йдеться в опублікованому 21 березня розслідуванні проєкту "Радіо Свобода" "Схеми: корупція у деталях", передають Патріоти України.

У 2019–2023 роках він керував Донецькою обласною військовою (державною) адміністрацією.

За інформацією журналістів, за цей час родичі Кириленка (батьки дружини – пенсіонери та її бабуся) придбали маєток і дві земельні ділянки під Києвом, 200 м² офісної нерухомості у столиці, два кросовери, три квартири з паркомісцями в елітних ЖК Києва й чотири квартири в Ужгороді. У декларації чиновника всього цього немає, хоча за фото Кириленка в соцмережах та інших джерелах автори розслідування підтвердили, що він користується маєтком і житлом у Києві, а його дружина – одним із вказаних автомобілів.

Ніхто з родичів не має бізнесу, а офіційних доходів сім'ї не вистачило б, щоб придбати все це цінне майно, ідеться у статті. Сам Кириленко в інтерв'ю "Схемам" заявив, що джерело статків його рідні – стартовий капітал, сформований ще у 1990-х, коли бабуся його майбутньої дружини вигідно продала акції заводу "Стирол" у Горлівці Донецької області, які вона отримала як співробітник підприємства.

"Схеми" поговорили з керівництвом і працівниками заводу, а також звернулися до архівів Фонду держмайна й Національного депозитарію, але не виявили офіційного підтвердження цих операцій. Родичі Кириленка також не змогли надати жодних документів, які б підтверджували його версію походження коштів, заявляючи, що все залишилося в окупованій росіянами Горлівці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Голова Європарламенту виступила у Верховній Раді, але багато нардепів вчинили дуже неввічливо (фото)

четвер, 9 травень 2024, 20:16

У Верховній Раді після завершення повітряної тривоги розпочався виступ голови Європейського парламенту Роберти Мецоли, повідомляють Патріоти України. Більшість народних обранців вирішили не бути присутніми на виступі голови Європейського парламенту. Де...

"Великая Отечественная еще не закончена - надо победить украинцев": Російський пропагандист приголомшив маячнею про війну (скріншоти)

четвер, 9 травень 2024, 20:01

Російський військовий та пропагандист Олександр Жучковський видає нову версію російської історії. Про це розповів журналіст Денис Казанський, передають Патріоти України. Росіянин розповідає про те, у Другій світовій війні, Росія насправді воювала з укр...