Сів у таксі, смартфон залишив у готелі: За Дмитруком у день втечі ДБР встановлювало зовнішнє спостереження

23 серпня, у день втечі нардепа Артема Дмитрука з України ДБР встановлювало за ним зовнішнє спостереження. Про це повідомляють у результатах розслідування Української правди, опублікованих 4 вересня, передають Патріоти України.

Журналісти повідомляють, що правоохоронці 23 серпня у другій половині дня отримали інформацію про те, що Дмитрук має намір незаконно покинути Україну. Проте співрозмовники УП у силових відомствах повідомляють — ознаки того, що Дмитрук може виїхати за кордон, були ними отримані дещо раніше. Зокрема, 21 серпня його дружина заселилася в один із готелів Кишинева і розраховувалася банківськими картками чоловіка.

Цю інформацію, за даними співрозмовників УП, із формулюванням «він уже вивіз сім'ю» було передано генпрокурору Андрію Костіну. Сам Дмитрук вранці 23 серпня перебував у Києві в готелі Fairmont. Оскільки він не використовує sim-карту для спілкування, встановити точне місце його розташування було набагато складніше, повідомляють правоохоронці. Але їм вдалося визначити модем, через який нардеп підключався до інтернету,

Того ж дня для того, щоб запобігти втечі Дмитрука, за інформацією співрозмовників УП серед правоохоронців, детективи ДБР встановили зовнішнє спостереження за ним.

Потім, стверджують журналісти, нардеп отримав інформацію про те, що йому оголосять підозру в рамках кримінального провадження, і тому вирішив негайно втекти з країни. Він викликав таксі через додаток і попросив водія зупинити авто впритул до виїзду з підземного паркінгу готелю. При цьому свій смартфон депутат залишив у номері.

«Нібито саме так депутат і випав з поля зору „наружки“. Далі біля одного зі столичних торговельно-розважальних центрів Дмитрук пересідає в Toyota Camry чорного кольору і саме на цьому авто залишає межі Києва. На відміну від таксі цей водій, як і авто вже були не випадковими», — йдеться в розслідуванні УП.

За кермом автомобіля, за даними журналістів, перебував Володимир Крохмаль — помічник на громадських засадах нардепа від забороненої політсили ОПЗЖ Суто Мамояна. Саме на цьому авто Дмитрук доїхав до Одеси.

«Він у мене просто як колега попросив машину, щоб відвезти його в Одесу. Він турбувався за своє життя. І не хотів їхати на своєму», — розповів Мамоян у коментарі УП і зазначив, що правоохоронці досі не зверталися до нього у справі Дмитрука.

В Одеській області Дмитрук пересів у позашляховик Mitsubishi Pajero Sport. За даними слідства, далі йому тікати з країни допомагали люди, які можуть бути пов’язані з незаконним переправленням військовозобов'язаних за кордон.

«У результаті проведеного комплексу заходів встановлено особу, причетну до незаконного переправлення Дмитрука О.Г. через державний кордон України — це громадянин України Улуханов Айдин Гашимович 14.12.1968 року народження», — кажуть слідчі.

Улуханов також уже встиг втекти з України. За матеріалами кримінальної справи, він незаконно перетнув державний кордон 25 серпня і перебував на території так званого Придністров'я. Аналізуючи телефонні дзвінки Улуханова, правоохоронці встановили точний маршрут, яким «прямував» його смартфон 23 серпня. Він збігається з датою і часом пересадки Дмитрука з Toyota Camry в Mitsubishi Pajero Sport, на якому народний депутат, імовірно, і втік з України.

Дмитрук виїхав з України 23 серпня близько 21:00 в районі пункту пропуску Павлівка Захарівського району Одеської області. Далі, за інформацією як українських, так і молдовських правоохоронців, нардеп міг заночувати в монастирі в Придністров'ї, а 24 серпня — дістався Молдови.

Там, щоб уникнути затримання за незаконний перетин кордону, Дмитрук попросив притулку. А за кілька годин він сів на літак до Риму і звідти в онлайн-режимі анулював свою заяву. Потім Дмитрук вирушив літаком до Лондона, де і був зафіксований на відео.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Генпрокурор Піскун випустив з-під варти Коломойського, підозрюваного у вбивстві, а після цього купив віллу у Франції - ЗМІ

середа, 4 вересень 2024, 22:05

Генеральний прокурор України у 2005 році (за даними ЗМІ, йдеться про Святослава Піскуна) міг за винагороду випустити з-під варти олігарха Ігоря Коломойського, якого підозрювали в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка. Про це йдеться в у...

Багато кому знайома постать: Bloomberg дізнався, хто може очолити МЗС замість Кулеби

середа, 4 вересень 2024, 21:54

Новим очільником Міністерства закордонних справ України замість Дмитра Кулеби, який написав заяву про відставку, може стати чинний заступник глави цього ж відомства Андрій Сибіга. Про це пише агенція Bloomberg, посилаючись на джерело, наближене до кома...