Скандальний нардеп Дмитрук, який захищав УПЦ МП, втік із України, - ЗМІ

Позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який є прихильником уже забороненого Московського патріархату, втік із України. Про це пише УП із посиланням на джерела у правоохоронних органах, передають Патріоти України.

За даними правоохоронців, востаннє Дмитрук законним шляхом перетинав кордон України з Молдовою на початку 2023 року і до 24 серпня 2024 року не виїжджав. "Торік 24 січня о 19:41 він повернувся в Україну з Молдови через ПП "Маяки-Удобне" автомобілем Toyota з державним номерним знаком і до неділі 25 серпня за кордон не виїжджав", - поінформувало джерело.

Наразі правоохоронці зʼясовують всі обставини незаконного перетину державного кордону.

"Як повідомляє співрозмовник "Главреда", дотичний до офісу прикордонної служби у Кишиневі, одіозного депутата помітили у поліції Штефан-Воде. За словами джерела, Дмитрук у присутності слідчого писав заяву про незаконний перетин кордону. Ця стаття, уточнює співрозмовник, дозволяє отримати статус біженця", - зазначає видання.

"Дмитрук сьогодні о 12:00 перебував у прикордонній поліції Штефан-Воде, писав заяву про незаконний перетин кордону, щоб його пропустили далі. Слідчий ставив йому питання. Уже, мабуть, виїхав з Молдови", - розповів "Главреду" співрозмовник.

Натомість волонтер Ігор Лаченков у своєму Телеграм-каналі наголошує, що дружина Дмитрука ще до того проживала у Молдові.

Хто такий Артем Дмитрук

31 рік.

Народився у місті Козятині на Вінниччині.

Іподиякон церкви Московського патріархату. Спортсмен-пауерліфтер. Проросійський активіст. Антивакцинатор.

Палкий прихильник РПЦ та УПЦ МП. Часто виступав з різкими антиукраїнськими заявами.

Закінчив юридичний коледж.

Обраний до парламенту від 133 мажоритарного округу (місто Одеса) за підтримки "Слуги Народу". Наразі позафракційний.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 27 серпня. Три заборони на двох Пименів. Що треба зробити з горобиною на щастя

вівторок, 27 серпень 2024, 7:05

27 серпня за новим церковним календарем (9 вересня за старим) - день пам'яті преподобного Пимена Великого, а також Кукші, ієромонаха, і Пимена Постника, Печерських. За старим календарним стилем - день пам'яті малого пророка Михея і перенесення мощей пр...

"Ракетный удар России по Украине 26 августа стал самым массовым за все время войны", - Злий Одесит

понеділок, 26 серпень 2024, 23:40

Массированный комбинированный удар вместо Дня Независимости Украины, о чем неоднократно предупреждалось, российские оккупанты провели 26 августа. Целями удара, в который входили разные средства поражения, была энергетическая инфраструктура, а также дру...