Скандальний "слуга" Трубіцин втік з України завдяки листу від Буданова, - "Схеми"

Обвинувачений в хабарництві 40-річний депутат Київради від партії "Слуга народу" Владислав Трубіцин виїхав з України, скориставшись листом від начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова. Про це пише проект "Радіо Свобода" - "Схеми"

Журналісти з'ясували, що завдяки листу депутату вдалося виїхати в Польщу через пункт пропуску "Рава-Руська" ввечері 13 травня на власному автомобілі Mercedes S 600 – за три дні до засідання Вищого антикорупційного суду, де розглядається справа, в якій Трубіцин проходить обвинуваченим в отриманні хабара.

Mercedes Трубіцина
"Схеми" мали змогу ознайомитись зі змістом цього листа, датованим 27 січня 2023 року. У ньому очільник ГУР звертається до голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнека з проханням посприяти "безперешкодному перетину кордону" для виїзду у закордонне відрядження з 28 січня до 25 травня 2023 року п’ятьом особам, серед яких був Трубіцин.

Депутат в Україну не повернувся і вже вдруге пропустив засідання ВАКС, через що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ініціював його оголошення в міжнародний розшук.

Що передувало: 30 травня стало відомо, що Трубіцин виїхав з України й не прибув до Вищого антикорупційного суду, тож САП просить оголосити його в міжнародний розшук.

Довідка: Окрім депутатства, Трубіцин є головою комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ключові сигнали від Заходу для України після виборів у Росії, - політолог

понеділок, 18 березень 2024, 23:30

"Сьогодні важливий день, у ньому можуть бути сигнали того, як буде розгортатися ситуація навколо війни. Бо сьогодні світ має відреагувати на путінський фарс під назвою вибори", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріо...