Скільки Україна в ході контрнаступу втратила танків Leopard 2

Найкращий наданий союзниками наразі танк і в досить обмеженому обсязі (кількох десятків) виступає своєрідним маркером ціни втрат українського контрнаступу

За 13 тижнів контрнаступу ЗСУ втратили лише п'ять танків Leopard 2 двох модифікацій із 71 машин. Про це повідомляє видання Forbes, ті ж дані наводить OSINT-проєкт Oryx.

Втрати танків Leopard 2 включають два з 50 розгорнутих машин модифікації A4 та три з 21 розгорнутих A6.

Видання пише, що щонайменше 10 Leopard 2 зазнали пошкоджень, але українці ремонтують пошкоджені танки у Польщі та Німеччині та повертають їх на фронт.

"Фундаментальна міцність 69-тонного Leopard 2 означає, що танки можуть отримати пошкодження, відвідати ремонтне депо, повернутися до бойових дій, а потім знову отримати пошкодження та відправитися на ремонт. Так далі, і так далі. Leopard 2 піддається переробці", – зазначає Forbes.

Видання зауважує, що, ймовірно, майже кожен член екіпажу п’яти знищених танків втік із своєї техніки, перш ніж вона згоріла чи вибухнула.

Загалом, це 20 українських військових.

Forbes припускає, що найважливішим для виживання Leopard 2 є спеціальні баштові відсіки для боєприпасів, які під час удару вибухають назовні, від екіпажу.

Натомість у російських танках боєприпаси зберігаються під вежами, тому коли снаряди детонують, то вежа разом з членами екіпажу "злітають в небо", зазначає видання.

Усі підтверджені втрати Leopard 2 відбулися в квадраті площею ~65 км квадратних у квадраті в Запорізькій області від Малої Токмачки на півночі до Роботиного на півдні.

Згідно з фото та відео знищення чотирьох з п'яти Leopard 2, видно відкриті люки на баштах і корпусах танків, що свідчить про те, що екіпажі врятувались, пише видання.

Нова партія з 14 Leopard 2A4, яка має прибути на початку наступного року, має більш ніж компенсувати втрати ЗСУ у цих танках, зауважує Forbes.

OSINT-проєкт Oryx наводить фото та відео з відкритих джерел, які теж візуально підтверджують знищення лише п'ятьох Leopard 2.

Скріншот: Oryx

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...