Скрепно-духовне, "або "Шампанського" святим отцям": РПЦ виготовлятиме ігристі вина

У російської церкви немає ліцензії на виготовлення церковного кагору, але є – на звичайні вина.

Російська православна церква отримала ліцензію на виготовлення ігристих вин. Про це російській службі BBC розповів речник патріарха Кирила Олександр Волков, передають Патріоти України.

"Це поки закритий комерційний проект. Не думаю, що це буде мас-маркет. Ймовірно, це буде достатньо ексклюзивне вино – як, скажімо, є у католиків папські вина, які складно купити", – сказав він.

Утім видання зазначає, що компанія церкви "Мезыбь" отримала дозвіл на випуск звичайного та ігристого вина. При цьому у компанії немає ліцензії на лікерне вино, яке використовують у виробництві церковного кагору – сорту кріпленого вина для богослужінь.

Співрозмовники BBC припускають, що вино знайде своїх прихильників серед прихожан РПЦ, "які регулярно відвідують церкву".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...