"Слуга" Безгін не вніс у декларацію прибуток від продажу квартири в Криму родичці-депутатці від "Єдиної Росії", - Борислав Береза

Народний депутат від "Слуги народу" Віталій Безгін не задекларував прибуток від бізнесу з родичами-депутатами рф, за який проти нього порушило справу ДБР. Про це заявив на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" народний депутат України VIII скликання Борислав Береза, проаналізувавши дані НАЗК, передають Патріоти України.

"Нардеп Віталій Безгін. Виходець з Криму. Так і не показав в декларації, скільки грошей він отримав від фінансових оборудок з тіткою-депутатом від "Єдиної росії" Галиною Герасимовою, яка в Криму залишилася", - написав Борислав Береза.

Екснардеп нагадав, що Безгін перебуває під слідством - є фігурантом кримінальної справи, яку веде ДБР за ч. 2 ст. 110 КК – зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, вчинене представником влади. Стаття передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. А за внесення недостовірних відомостей в декларацію Безгіним має зацікавитися НАБУ, наголосив Береза.

"В 2020 році Безгін видав довіреність на розпорядження часткою в квартирі в окупованому Криму. Продаж квартири відбувся за законами... рф, а український нардеп фактично визнав російське законодавство в нашому, тимчасово окупованому, Криму. Гроші від продажу Безгін не задекларував ні за 2021 рік, ні за 2022 та 2023. Тобто, окрім провадження ДБР по 110 ст КК, додається ще й корупційний злочин - декларування недостовірних відомостей. А це вже є предметом розслідування НАБУ", - пише він.

Береза звертає увагу, що Віталій Безгін та його тітка-депутатка рф очолюють однакові комітети. "Депутатка-росіянка разом з племінником Безгіним займають навіть одну й ту ж посаду – очолюють комітет з місцевого самоврядування. Тільки та – у рф, а той – у Верховній Раді. Співпадіння? А також мають спільні грошові справи. Теж співпадіння? І це під час війни. Виникає питання ще й до СБУ, а що там з держтаємницею, доступ до якої за статусом має депутат ВР Безгін?" - цікавиться Береза.

Він задається питанням, чи доведуть правоохоронні органи справу Безгіна до завершення. "Відповіддю на це питання є те, що Безгіна поставили керувати комісією ВР проти керівництва Києва. Це там, де слуги разом зі слугами обговорюють, як слугам остаточно захопити владу в Києві. Ну, з Верещук у 2020 році не вийшло, почали шукати варіанти через комісію. І все це має офіційний статус. Щось мені підсказує, що з такими "кандалами" і знаходячись на такому "гачку", "слуга" Безгін буде готовий прислужити в стилі "чого бажаєте", - резюмує екснардеп.

В лютому у Верховній Раді було створено Тимчасову спеціальну комісію з питань дослідження ефективності функціонування органів публічної влади міста Києва як столиці України у період дії правового режиму воєнного стану. Головою комісії призначено народного депутата від "Слуги народу" Віталія Безгіна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...