"Слуги" не хочуть відповідати за власну корупцію: Монобільшість знищила систему електронного декларування, - Шабунін

Депутати та чиновники тепер не відповідатимуть за брехню в деклараціях щодо членів своєї родини

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін стверджує, що Верховна Рада знищила систему електронного декларування. Про це він написав у своєму телеграм-каналі, зазначають Патріоти України.

Шабунін уточнив, що депутати українського парламенту прийняли поправку “слуги народу” Ігоря Фріса, яка робить покарання за неправдиве декларування майна родичів неможливим навіть у тих випадках, якщо сам декларант знає про це майно.

Крім того, за словами Шабуніна, тепер вказувати в декларації майно, яким користується або володіє член сім’ї, потрібно буде тільки в тих випадках, коли сам родич надав декларанту таку інформацію. В іншому випадку декларант може вказувати тільки відому йому інформацію.

На думку антикорупціонера, такі зміни закону про декларування роблять його ще гірше, ніж він був до цього. Шабунін висловив свою надію на те, що президент Зеленський накладе вето на прийняття даної поправки.

Також Шабунін додав, що депутати прийняли ще одну поправку, згідно з якою декларантам не загрожуватиме позбавлення волі за умисне неподання декларацій.

В той же час Шабунін звинуватив в такому корупційному тероризмі спікера українського парламенту Дмитра Разумкова. Голова ЦПК вважає його “режисером історії”. Також він заявив, що минулої зими Разумков організовував голосування за відновлення декларування без покарання у вигляді позбавлення волі.

Громадський діяч підкреслив, що впровадження ефективної системи електронного декларування було однією з ключових умов отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...