2 рецепти паски на сметані для любителів експериментувати. Хтось може сказати: "Ну скільки можна? Їх і так багато! Вже не знаю як вибрати!":-). Але Патріоти України пропонують поексперементувати.
Отож, нові рецепти, які ми підшукали у тенетах.
Складові:
Приготування
Борошно просіваємо через сито. Додаємо сухі швидкодіючі дріжджі та сіль. Все перемішуємо і поки відставляємо миску з сухими інгредієнтами в бік.
Тепер беремо яйця і відділяємо білки від жовтків. Нам знадобляться тільки жовтки, тому білки можна прибрати в холодильник. Додаємо до жовтків ванільний і звичайний цукор. Ретельно перетираємо жовтки з цукром. Додаємо до жовтків сметану, молоко і знову все перемішуємо.
Тепер в борошно вливаємо підготовлену яєчно-молочну масу і замішуємо тісто. Вершкове масло топимо до рідкого стану і вливаємо в тісто. Вимішуємо тісто руками не менше 8 хвилин, після чого накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на одну годину.
Через годину злегка обминаємо тісто, додаємо сухофрукти та цукати. Все добре перемішуємо. Знову накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце ще на одну годину.
Через годину тісто ще раз обминаємо і викладаємо у форми, попередньо застелені пергаментом. Форми заповнюємо тістом тільки на 1/3. Тісто у формах накриваємо харчовою плівкою і залишаємо ще на 35-45 хвилин.
Відправляємо наші форми в духовку, розігріту до 180 градусів. Час випікання залежатиме від потужності вашої духовки і висоти форм. Паски вагою 150-200 грамів будуть випікатися в середньому 25-30 хвилин, а паски вагою 400-500 грам близько 50-55 хвилин.
Коли випічка охолоне, виймаємо її з форми, прибираємо пергаментний папір. Поливаємо паски глазур'ю і щедро посипаємо кондитерською присипкою. Цей рецепт був запропонований виданням Обозреватель.
І ще один рецепт паски до Великодня до Вашої уваги вже від видання Picantecooking. Цього разу на сметані, частково заварна.
За ніжністю вона майже як панеттоне, тільки мороки менше, пише автор. Продовжимо словами автора.
Паска на сметані виходить дуже пухка, гарно підходить і швидко з'їдається. Усі любителі легкої сметанної кислинки оцінять. Можна пекти її зі сметаною будь-якої жирності, з магазинної чи домашньої. Хоч як на мене, найкращою вона виходить з домашньої збираної сметани, а по суті вона може бути будь-якою.
Увага! Тісто липке! (Сподіваюсь не будете мене клясти з цього приводу) Я вже безліч разів писала, що саме з липкого тіста виходять найкращі, найніжніші дріжджові вироби. Чи то хліб чи то здобна випічка. Тож наберіться терпіння й не підсипайте борошна безпосередньо до тіста. Можна на робочу поверхню при розподілі тіста, але не при замішуванні. І відкалібруйте вагу перед випіканням, перевірте батарейки. Коли в таких приладах сідають батарейки, вони якийсь час до повного вимкнення показують не вірні виміри.
І щодо форми в яких пекти. Можна цю паску пекти в сталевих формах, а можна в паперових. Після діставання зі сталевих, ця дуже ніжна паска у мене дещо осіла, я її швиденько обгорнула в папір, щоб цей процес затримати. При випіканні в паперових формах все простіше й вона не осяде при вистиганні, бо папір утримуватиме боки.
З цієї кількості тіста виходить 2 середні паски або 1 велика
3) Сметану, дріжджі та половину цукру помістити в глибоку миску чи чашу планетарного міксера й вимішати до повного розчинення дріжджів.
Смачного!
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...
Демонстративний запуск росіянами балістичного носія ядерної зброї по Україні, відповідні попередження посольства США напередодні, повернення ядерної риторики у марення кремлівських безумців, – викликають в памʼяті суспільствознавчі студії. "Текст трохи...