Смак курячої печінки: Від чого залежить і як приготувати еталонно-смачну печінку

Кожній господині обов'язково треба знати основні правила, щоб куряча печінка вразила і домашніх і гостей вишуканим смаком.


Для того, щоб печінка була смачною, її потрібно не лише правильно приготувати, але й обрати. На жаль, на ринку чи в магазині не завжди можна знайти якісний продукт. Тож кожній господині обов'язково треба знати, на що звертати увагу, обираючи печінку, пропонують Патріоти України.

Як правильно обрати та приготувати курячу печінку.

Печінка повинна бути коричневою з легким бордовим відтінком

Вибираючи курячу печінку, варто звертати увагу на:

  • Колір – продукт має бути коричневим з легким бордовим відтінком. І в жодному разі не купуйте фіолетовий чи темно-коричневий продукт – це свідчить про те, що продукт досить давно стоїть на полиці магазину.
  • Поверхня – повинна бути гладкою та приємною на вигляд, а також обов'язково з блискучою тонкою плівкою. До того ж варто звернути увагу на те, чи немає на печінці видимих тромбів та кровоносних судин. Це свідчить про те, що під час обробки курки пошкодили жовчний міхур і печінка буде гіркою.
  • Аромат – повинен бути злегка солодкуватим.
  • Ніжна куряча печінка за рецептом фудблогу "Сook Еnjoying" в Іnstagram

    Рецепт ніжної та м`якої курячої печінки

    Інгредієнти:

    • Куряча печінка – 500 г
    • Цибуля – 2 шт.
    • Червоне сухе вино – 150 г
    • Сіль, перець
    Важливо солити печінку в кінці приготування, щоб вона не була твердою

    Спосіб приготування:

  1. Печінку нарізати на маленькі шматочки і смажити під кришкою в невеликій кількості олії приблизно 5 хвилин.
  2. Цибулю нарізати кубиками і додати до печінки, Тушкувати приблизно 15-20 хвилин.
  3. Додати вино, сіль та перець і готувати, поки не випарується рідина.
  4. Важливо додавати сіль у кінці приготування, аби печінка не була твердою.
Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Потім створити величезний парк для тварин": Відомий телеведучий запропонував засипати Росію хлоркою і накрити плівкою на 50 років

понеділок, 3 листопад 2025, 23:00

Відомий телеведучий Олексій Суханов заявив, що Росію треба закрити, засипати хлоркою і накрити плівкою на 50 років, після чого перетворити її на «величезний національний парк для тварин». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на інтерв'ю Ол...

У армії РФ з'явився черговий дедлайн щодо повного захоплення Донеччини - джерела

понеділок, 3 листопад 2025, 21:50

Донецька область залишиться епіцентром боїв цієї зими, оскільки російські війська мають черговий "дедлайн" — повністю захопити регіон до кінця лютого. Наразі найбільша загроза склалася навколо міста Покровськ, де вже ведуться бої у міській забудові. Пр...