Смак курячої печінки: Від чого залежить і як приготувати еталонно-смачну печінку

Кожній господині обов'язково треба знати основні правила, щоб куряча печінка вразила і домашніх і гостей вишуканим смаком.


Для того, щоб печінка була смачною, її потрібно не лише правильно приготувати, але й обрати. На жаль, на ринку чи в магазині не завжди можна знайти якісний продукт. Тож кожній господині обов'язково треба знати, на що звертати увагу, обираючи печінку, пропонують Патріоти України.

Як правильно обрати та приготувати курячу печінку.

Печінка повинна бути коричневою з легким бордовим відтінком

Вибираючи курячу печінку, варто звертати увагу на:

  • Колір – продукт має бути коричневим з легким бордовим відтінком. І в жодному разі не купуйте фіолетовий чи темно-коричневий продукт – це свідчить про те, що продукт досить давно стоїть на полиці магазину.
  • Поверхня – повинна бути гладкою та приємною на вигляд, а також обов'язково з блискучою тонкою плівкою. До того ж варто звернути увагу на те, чи немає на печінці видимих тромбів та кровоносних судин. Це свідчить про те, що під час обробки курки пошкодили жовчний міхур і печінка буде гіркою.
  • Аромат – повинен бути злегка солодкуватим.
  • Ніжна куряча печінка за рецептом фудблогу "Сook Еnjoying" в Іnstagram

    Рецепт ніжної та м`якої курячої печінки

    Інгредієнти:

    • Куряча печінка – 500 г
    • Цибуля – 2 шт.
    • Червоне сухе вино – 150 г
    • Сіль, перець
    Важливо солити печінку в кінці приготування, щоб вона не була твердою

    Спосіб приготування:

  1. Печінку нарізати на маленькі шматочки і смажити під кришкою в невеликій кількості олії приблизно 5 хвилин.
  2. Цибулю нарізати кубиками і додати до печінки, Тушкувати приблизно 15-20 хвилин.
  3. Додати вино, сіль та перець і готувати, поки не випарується рідина.
  4. Важливо додавати сіль у кінці приготування, аби печінка не була твердою.
Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Розмови про війни, у яких знову й знову воюватимуть покоління українців, створюють хибне відчуття безнадії", - Пекар

понеділок, 19 травень 2025, 18:37

"Зневіра – ще гірше лихо, ніж марні сподівання. Багатьом не подобається, коли я пишу про російські воєнні невдачі, про економічну кризу в Росії, про поступовий занепад усіх імперських "скрєп", - пише у своєму блозі Валерій Пекар, передають Патріоти Укр...

Переговори у Стамбулі: Пропагандисти Кремля вигадали новий фейк про українську делегацію (відео)

понеділок, 19 травень 2025, 15:59

У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України спростували інформацію, поширену російськими пропагандистськими ресурсами щодо переговорів у Стамбулі, що відбулися 16 травня. Про це йдеться у повідомленні у Telegram, пе...