"Собака дивиться на палицю, а лев - на того, хто її кинув. Тепер розумію, звідки взялась наша меншовартість", - Олена Кудренко

"Собака дивиться на палицю, а лев - на того, хто її кинув. Ось така моя реакція на одне з повідомлень, отриманих сьогодні. Людина живе в/на росії. Скоріше за все, живе давно. Втрачена людина - не для України, а для самого себе. Та й взагалі...", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Я тепер розумію, звідки взялась наша меншовартість - після роботи російських та проросійських маніпуляторів. Ми реагували на палицю. Ми отримували зовнішню оцінку себе, вірили їй, вникали в неї, приміряли на себе, і зрештою перетворили себе на принижених малоросів (це про немаленьку частину наших співгромадян). А треба було звернути свій погляд на маніпулятора:
- що він з себе уявляє;
- навіщо він це робить?
Інколи, коли людину вивертає назовні, бо у неї проблеми зі шлунком, можливо, треба дати їй можливість (вибачте) проблюватися. Це у неї проблеми. Не у нас. Це її вивертає. У неї щось негаразд в психічному сенсі, - у людини, чи у цілої так званої нації. Як були проблеми у фашистів, так є проблеми у рашистів, так є проблеми у різних побутових маніпуляторів навіть в нашому особистому житті.
Спіймати ту палицю, покрутити її в руці та жбурнути подалі від себе. Бо вам/нам вона не потрібна. Ми її не просили. Нам вона не цікава.
Я десь тиждень тому зреагувала неправильно на кілька фраз незнайомої жіночки. Самовиховання інколи тільки гальмує мене - звідкись береться непотрібна в конкретній ситуації ввічливість. Тільки потім зрозуміла, що вона маніпулятор, що змусила мене виправдовуватися за те, до чого я не маю відношення.
А є люди, які ще більше підігрують маніпуляціям. Одні їздили до Росії та виправдовувалися перед росіянами, що Україна якась не така. Інші знімали штани на російських сценах. Хтось дякував російській армії. А хтось старанно вдавав з себе "корєнного масквіча" (зустрічала колись такі кадри на узбережжі Маріуполя). Хтось спотворював українську культуру, бо ж російська "величніша". Хтось хотів дивитися в очі путіну (як принизливо!). Хтось випробовує такі ж самі маніпуляції на власному народові, бо не хоче втрачати владу.
Хтось сидить на Росії, маючи українське коріння, та гавкає звідти на величну націю, яка бореться з окупантом. Тобто проблема не в палиці. Не в оціночному судженні про нас неважливих для нас людей. Проблеми у тих, хто таке кидає".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...