Собчак видала раптом потужний Z-спіч на тему, що росіяни можуть бути проти війни, але тепер це не має жодного значення, - Голобуцький

"Собчак видала раптом потужний Z-спіч на тему, що росіяни можуть бути проти війни, але тепер, на тлі Курської операції, це не має жодного значення — кожен зобов'язаний підтримувати «СВО» і демонструвати лояльність до режиму", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

«Так, ти можеш бути проти війни, але бойові дії тривають на території Росії, вже немає вибору ні в кого: ти або зі своєю країною, або ні. Так лягла карта…
Все вирішили за нас — так. Не ми здавали ці карти, і багато хто взагалі не хотів в них грати, але тепер це не має жодного значення».

Отже, Кремль вирішив, що послідовного мовчання на певні теми і відсутності публічного засудження окремих кроків і масштабних рішень вже недостатньо від кишенькової «еліти». Часи змінились — і тепер демонстрація лояльності і тотальної підтримки мусить бути чітко артикульована і регулярно публічно заявлятись.

Досить зображувати, що вони ні до чого і існують десь в паралельному щодо «СВО» і Путіна просторі. Так що тепер в Собчак ЗСУ — «супротивник» (однак поки не «ворог»; і ЗСУ, а не Україна в цілому). Однак, гадаю, незабаром риторика стане остаточно відповідною офіційній позиції кремлівських пропагандистів.
Хоча в Кремлі, коли розробляли ці тези, проігнорували важливий аспект: свій же культ «побєдобєсія». Адже виходить, що і німецькі (і не тільки) антифашисти, яких в хвіст і гриву юзає російська пропаганда, — це абсолютно нелояльна до держави злочинна група! Адже і там «держава воювала», «здали карти за них», з певного моменту військові дії перемістились на територію держави. Так що ті антифашисти мусили запхати свою антивоєнну (а тим більше антидержавну і прокомуністичну) думку чимглибше і кинути всі сили на сприяння рідній державі. Але вони свій обов'язок громадян проігнорували, свою державу зрадили. Але Кремль їх все одно чи не щоденно глорифікує… Як же ж так?

А в цілому такі камінгаути «російської еліти, яка не приймає війну» корисні. Бо трохи (міф надто глибоко зачепився в більшості), але підважить віру і українців, і європейців в існування десь фантомних «хороших русскіх», «невинуватих русскіх», які десь в себе на кухні, в бутіках чи студіях сильно проти війни і за Україну, однак мовчать".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Гра в імітацію. Чому прізвища нових міністрів нічого не значать

четвер, 5 вересень 2024, 22:40

Замість створення коаліційного уряду народної довіри, що складається з професіоналів (ця обговорювана в суспільстві й політикумі ідея з подачі ZN.UA дуже дратувала Володимира Зеленського), парламент нині технічно доукомплектував Кабмін особистої віддан...

Місцеві скаржаться, що дуже смердить: У Росії спалахнула масштабна пожежа на хімічному заводі (відео)

четвер, 5 вересень 2024, 22:01

У Росії зайнялась масштабна пожежа на заводі «Пластик» в Тульській області. Про це повідомляють росЗМІ, передають Патріоти України. Площа загоряння – близько 1500 кв. метрів, пожежники досі не можуть впоратися із вогнем. За попередніми даними, горить ц...