Союзники переконали?: Україна прибрала зі списку далекобійних цілей російські авіабази, - джерела

Україна змінила список цілей, які планує атакувати західною далекобійною зброєю ATACMS та Storm Shadow. Про це йдеться у матеріалі агенції Reuters, яка посилається на свої джерела, передають Патріоти України.

Так, двоє європейських дипломатів на умовах анонімності заявили, що Україна надала США та Британії список потенційних цілей у Росії, які можуть бути уражені, якщо це буде дозволено. Як зазначається, українці спочатку планували використовувати далекобійні ракети для ударів по авіабазах РФ, звідки здійснюються атаки по українських містах. Проте після переговорів із союзниками змінили список цілей.

Представники Міноборони США повідомили, що більшість російських літаків, які використовуються для авіаударів по Україні, знаходяться на аеродромах, що розташовані поза зоною досяжності таких ракет.

У зв'язку з цим Україна внесла корективи, залишивши у списку використання далекобійної зброї для ударів по військових командно-штабних центрах, складах палива, зброї та скупченнях особового складу російської армії.

"За словами офіційних осіб, українці спочатку хотіли використати надані США ракети великої дальності ATACMS, щоб уразити російські авіабази. Але Пентагон заявив, що 90% російських літаків, що запускають керовані бомби, що є однією з головних загроз для України, знаходяться на аеродромах щонайменше за 300 кілометрів від території, контрольованої Україною. Це виводить їх із зони дії ATACMS", - йдеться у матеріалі.

Водночас деякі американські чиновники вважають, що ракети великої дальності не здатні змінити динаміку бойових дій через те, що вони занадто дорогі та обмежені у кількості.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Буде все важче й важче": Українські військові розповіли, чи вартий наступ на Курщині важких зусиль

субота, 14 вересень 2024, 23:40

Курська операція ЗСУ стала важким випробуванням для українських військових. Вони зазнають втрат на ворожій території, як і на інших ділянках фронту. Але попри всі складнощі, навіть після зазнаних поранень, більшість з них впевнені, що Курська операція ...

"Добре розуміють": Експерти назвали дві причини, через які окупанти посилили обстріли України

субота, 14 вересень 2024, 23:25

Російська армія посилила обстріли України з метою руйнування енергетики та тиску на громадян. Крім того, обстріли пов'язані із ситуацією на фронті. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Помста за Курськ чи атака на енергетику? Чому Росія посилила обс...