Солдати ЗСУ кажуть, що надані США танки зробили їх "мішенями" для російських ударів, - ЗМІ

Українські екіпажі, які працюють на поставлених США танках Abrams, розповіли про низку недоліків бронетехніки, що ставить під сумнів їхню корисність на фронтах війни. Про це пише CNN, передають Патріоти України.

За словами журналістів, екіпажі, навчені в Німеччині, заявили, що машини – основний бойовий танк американської армії вартістю 10 мільйонів доларів, який використовувався в Іраку проти сил Саддама Хусейна та повстанців – не мали броні, яка могла б зупинити сучасну зброю.

"На даний момент його броні недостатньо. Це не захищає екіпаж. Справді, сьогодні це війна дронів. Тож тепер, коли танк викочується, вони завжди намагаються по ним влучити", - сказав один із членів екіпажу з позивним Джокер.

Його колега Дніпро додав, що вони "мішень номер один". "Без захисту екіпаж не виживе на полі бою", — сказав він.

За словами офіційних осіб 47-ї механізованої бригади, які взяли їх на озброєння, усі 31 "Абрамс", які відправлені в Україну, задіяні поблизу лінії фронту на сході. Представники Пентагону заявили в квітні, що "Абрамс" було відведено з лінії фронту через загрозу російських ударних безпілотників, хоча 47-й підрозділ заявив, що деякі все ще діють, незважаючи на виявлені недоліки.

"Те, що ми маємо, призначене більше для прямих боїв "танк-на-танк", що трапляється дуже рідко. Набагато частіше ми працюємо як артилерія. ...Для екіпажу Abrams кожна затримка обладнання чи допомоги коштує життя друзів. У мене лише одне запитання: чому це триває так довго і частково? Ми втрачаємо час. Для нас це смерть", - резюмував військовий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Офіційний партнер "Газпрому" та друг кремлівських бонз, котрий допомагає Путіну фінансувати війну, заволодів стратегічним родовищем України - Береза

п’ятниця, 19 липень 2024, 0:10

Власник ТОВ "Горизонти", яке володіє спецдозволом на Жуківську нафтогазову площу, чеський підприємець Карел Комарек є офіційним багаторічним партнером "Газпрому" та власником російського нафтоналивного терміналу "Самара". Про це пише колишній народний ...

"Вони самі були здивовані масштабами своїх втрат": Жорін оцінив спроби росіян реорганізуватись на Харківському напрямку і чи вдасться агресору підвищити ефективність

четвер, 18 липень 2024, 23:31

Військовий не вірить, що навіть змінивши всіх своїх командирів, росіяни якось поміняють вбивчу для своїх військ тактику. Підсумовуючи один з етапів наступу РФ, зокрема на Харківщині, навіть вони були здивовані масштабами своїх втрат. Про це заявив заст...