Соледар-Сіверськ. К2. Бій за "Т-образку". Шедевр обов'язковий для перегляду усім бійцям, - Бутусов

Частина 1. Вагнери атакують

Шедевр, обов'язковий для перегляду усім українським бійцям та командирам, гідний найвищих державних нагород! Цей безцінний урок тактики та боєздатності будуть викладати та передивлятись в усіх країнах в арміях усіх країн, це будуть вивчати у військових академіях.

Порятунок в останній момент і розгром лобової атаки штурмових груп Вагнера на позицію батальону К-2 54-ї механізованої бригади, яким командує Герой України та Народний Герой Кирило Верес, один з кращих українських командирів за усі 9 років війни.
Це сталося у грудні 2022-го року. Біля 40 найманців Вагнера з першими промінями сонця розпочали атаку з двох боків на передову українську позицію. Противник переважав у кілька разів.
Але батальйон К-2 - одна з найбоєздатніших українських частин. І швидко піднятий квадрокоптер, точне корегування, призова стрільба українських мінометників, сміливі дії українських бійців дозволили змінити хід бою. Завдяки якісній підготовці, організації бою, чіткому управлінню та зв'язку, чіткій взаємодії аеророзвідки, вогневої підтримки, бронетехніки, Це перша частина бою за Т-образну посадку.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Прийшли за цукерками на кладовище: Російські підлітки розгромили могили загиблих в Україні окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 19:19

У російському Кузбасі (Сибір) троє підлітків розгромили надгробні портрети загиблих в Україні окупантів. Через це на школярів порушили кримінальну справу. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на ГУ МВС у Кемеровській області, передають Патріо...

В окупантів було багато вбитих та поранених: Радник мера Маріуполя розповів цікаві подробиці щодо удару по базі в селищі Бабах-Тарама

неділя, 28 квітень 2024, 18:42

У ніч на 24 квітня атакували базу окупантів у селищі Бабах-Тарама за 40 км від окупованого Маріуполя. Приліт збігся в часі з повідомленнями у західних ЗМІ, що цього дня українці вперше використали далекобійні ATACMS. Радник міського голови Маріуполя Пе...