Солодощі - найкращий подарунок: Що приготувати на День святого Валентина
5 простих десертів до свята.
Солодощі – найкращий подарунок на День святого Валентина. А якщо приготувати солодощі власноруч, то цінність такого подарунка збільшується в геометричній прогресії. Якщо ви шукаєте подарунок на 14 лютого, ця стаття саме для вас, передають Патріоти України з посиланням на FoodOboz.
Ці рецепти стануть чудовим солодким подарунком на День усіх закоханих: полуниця в шоколаді, печиво, брауні з лісовими горіхами, чізкейк і капкейки з червоним серцем усередині.
Полуниця в шоколаді
- свіжа полуниця – 150 г
- молочний шоколад – 200 г (2 плитки)
- олія
- Ягоди промити під проточною водою, обсушити. Хвостики видаляти не треба. Викласти ягоди на дошку і поставити в холодильник на півгодини.
- Шоколад наламати шматочками, скласти в металеву миску і розтопити на водяній бані.
- Металеву решітку змастити олією і поставити на паперові рушники.
- Вмочати холодну полуницю в гарячий шоколад, тримаючи за хвостик. Готові ягоди викладати на решітку, хвостиками вниз: намагайтеся розкласти так, щоб шоколад не торкався решітки.
- Дайте шоколаду трохи застигнути, потім поставте решітку в холодильник на півгодини.
Пісочне печиво
- борошно – 2 склянки
- вершкове масло – 200 г
- цукор – 3 ст. л.
- сода або розпушувач – 0,5 ч. л.
- повидло чи густий джем
- Приготувати тісто. Масло нарізати шматочками, додати в борошно, насипати цукор, сіль, соду і перетерти руками в крихту.
- Вимішати тісто, поки воно не стане гладким і однорідним. Якщо тісто кришиться, можна додати ложку холодної води.
- Готове тісто розкачати на присипаному борошном столі, вирізати з нього кружальця. У половині кружечків вирізати маленькі сердечка формочкою для печива.
- Деко застелити пергаментом і акуратно розкласти печиво. Круглі заготовки (які без отворів) наколоти виделкою, щоб тісто залишилося рівним.
- Поставити в нагріту до 180 градусів духовку і запікати 15-20 хвилин до легкого золотавого кольору. Точний час індивідуальний для кожної духовки, тому стежте, щоб печиво не стало занадто темним – так воно затвердне.
- Готове печиво остудити. Потім змастити кружечки без дірочок повидлом або джемом, накрити другими половинками з отворами у формі сердечок. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою.
Брауні з фундуком та віскі
- екстрачорний шоколад – 150 г
- вершкове масло – 150 г
- яйце – 2 шт.
- цукор – 170 г
- сирі лісові горіхи (чищені) – 50 г
- борошно – 130 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- віскі – 60 мл
- Горіхи порубати ножем і підрум'янити на сухій сковорідці до золотавого кольору.
- Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додати масло, акуратно розмішати до однорідності, остудити.
- В окремій мисці збити яйця з цукром до пишної піни, додати просіяне борошно, перемішати.
- Шоколад змішати з тістом, додати віскі та горіхи.
- Прямокутну форму (розміром 20х25 см) застелити пергаментом, викласти в неї тісто і добре розрівняти.
- Поставити в нагріту до 180 градусів духовку і випікати близько 40 хвилин. Дуже важливо не пересушити брауні: вони мають бути м'якуваті і кремові всередині.
- Готову випічку остудити і нарізати порційними квадратами. За бажанням можна прикрасити брауні кремом, збитими вершками або ягодами.
Чизкейк
- печиво "Пряжене молоко" – 400 г
- вершкове масло – 150 г
- жирний кисломолочний сир – 800 г
- вершки – 120 мл
- цукор – 250 г
- яйце – 3 шт.
- ванільний цукор – 15 г
- сметана – 250 г
- малина – для декору
- Печиво подрібнити блендером у крихту. Додати розтоплене вершкове масло і добре перемішати.
- Дно рознімної форми діаметром 23 см застелити пергаментом. Викласти крихту в форму, розподілити по дну, сформувати бортики, добре утрамбувати.
- Сир подрібнити блендером, влити вершки, перемішати. Вбити яйця, додати 200 г цукру і ванільний цукор, збити вінчиком.
- Вилити масу в роз'ємну форму, поставити в розігріту до 170 градусів духовку і запікати 50 хвилин.
- Збити сметану з рештою цукру. Дістати чізкейк із духовки, вилити на сир сметану і повернути в духовку. Збільшити температуру до 200 градусів і запікати ще 7 хвилин.
- Готовий чизкейк остудити, прикрасити ягодами малини і поставити в холодильник на 6 годин.
Капкейки із сердечками
Для червоного тіста:
- борошно – 200 г
- яйця – 3 шт.
- молоко – 1 ст. л.
- вершкове масло – 200 г
- цукрова пудра – 200 г
- ванільний екстракт – 0,5 ч. л.
- харчовий барвник червоного кольору – 2 мл
Для білого тіста:
- борошно – 125 г
- яйця – 2 шт.
- молоко – 1.5 ст. л.
- вершкове масло – 125 г
- цукрова пудра – 125 г
- ванільний екстракт – на кінчику ч. л.
- сода харчова – на кінчику ч. л.
Для крему:
- вершкове масло – 150 г
- цукрова пудра – 150 г
- ванільний екстракт – 1 ч. л.
- вершковий крем-сир – 300 г
- Приготувати сердечка з червоного тіста. Збити масло з цукровою пудрою. Продовжуючи збивати, додати по одному яйця. Додати борошно, перемішати.
- У молоці розвести ванільний екстракт і фарбу. Вмішати фарбу в тісто. Викласти тісто у форму і розрівняти. Поставити в нагріту до 180 градусів духовку і випікати 10 хвилин.
- Корж остудити. Розрізати вздовж навпіл. За допомогою формочки для печива вирізати сердечка.
- Приготувати біле тісто. У сухі продукти додати розм'якшене масло, яйця і розведений у молоці ванільний екстракт. Замісити тісто. У форму для кексів викласти паперові формочки, за допомогою ложки викласти тісто в формочки, заповнюючи їх на 2/3. Обережно увіткнути червоні сердечка в кожну формочку.
- Поставити в нагріту до 180 градусів духовку і випікати 15 хвилин. Готові капкейки остудити.
- Приготувати крем. Розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру і ваніль збивати міксером хвилин п'ять до повітряного стану. Додати вершковий сир і знову збити до пишності й однорідності.
- Готовий крем перекласти в кондитерський мішок і прикрасити ним остиглі капкейки.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
Військові КНДР вже перебувають в окупованому Маріуполі та на захоплених росіянами територіях Харківської області. Про це повідомляє CNN із посиланням на джерело в СБУ, передають Патріоти України. За словами співрозмовника, до Маріуполя прибули "технічн...
"Друзі мої, маю багато запитань щодо крайнього ворожого удару по Дніпру балістичною ракетою середньої дальності. Відповідаю: головне – не панікувати, а далі кожен на своєму місці боротися за Україну", - пише лідер українських добровольців Дмитро Ярош н...