Соратник Тихановської розповів, як Лукашенко готував наземне вторгнення в Україну та що стало на заваді

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко готував наземне вторгнення в Україну у грудні 2022 року. Але план провалився, бо диктатор не знайшов підтримки серед білоруських військових. Про це розповів представник Об'єднаного перехідного Кабінету оборони та нацбезпеки Демократичної Білорусі та засновник білоруської десантно-штурмової групи у складі ЗСУ Валерій Сахащик, передають Патріоти України.

За його словами, практично всі боєздатні з'єднання армії Білорусі наприкінці грудня 2022 року перебували на кордоні з Україною. Проте солдати та молодші офіцери почали ставити питання командирам про причини вторгнення на територію України. «Міноборони спробувало залякати військових – Органи КДБ майже в повному складі майже тиждень провели у військах, шантажували, лякали, говорили з військовими – нічого це не дало», – заявив Сахащик.

Він зазначив, що найвищому командуванню довелося доповісти, що армія Білорусі не готова до ведення бойових дій на території України. Тому наказ наступати так і не було віддано.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Після роботи ППО: У Бєлгороді обрушився під'їзд 10-поверхівки (відео)

неділя, 12 травень 2024, 12:45

У російському Бєлгороді у неділю, 12 травня, обрушився під'їзд житлової багатоповерхівки. У цей час у місті була оголошена ракетна небезпека, також повідомлялось про роботу ППО, передають Патріоти України. Фото та відео руйнувань публікують місцеві тел...

По поводу 50-ти тысячной группировки наступающей на Харьков… - Злий Одесит

неділя, 12 травень 2024, 10:00

Пожалуйста, не несите чушь в массы! 50 тысяч – это общая численность ГВ «Север»! А если быть точнее, то почти 53 тысячи с общим количеством техники в виде:. Танки – 400;. ББМ – 1 000;. Ствольная артиллерия – 1 000;. РСЗО – более 100. При этом, около 35...