У Трампа розраховують, що ЗСУ втратять позиції, тоді Україна змушена буде піти на переговори і укласти якусь мирну угоду - а вже після США продовжать підтримувати, - Голобуцький

"Близький до Трампа America First Policy Institute підготував до випуску доповідь «An America First Approach to U.S. National Security»/ «Підхід «Америка понад усе» до нацбезпеки США» - і дещо з доповіді оприлюднило Associated Press. Основний зміст: допомога Україні (якщо Трамп стане президентом) тільки в обмін на згоду на переговори", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Точніше: «спочатку програйте, тоді Америка допомагатиме» - автори доповіді розраховують, що ЗСУ втратять позиції, тоді Україна змушена буде піти на переговори і укласти якусь мирну угоду – а вже після США продовжить озброювати і підтримувати Україну в якості стримування Росії. При тому для фінансування відбудови України можна теж не витрачатись, а запровадити спеціальний збір з продажів російської нафти.

Автори ідеї якось не позначили в своїх обрахунках: скільки, на їхню думку, лишиться від України після очікуваного відступу ЗСУ для подальшої підтримки - половина по Дніпро? Менше? Чи «поразку і відступ ЗСУ» трампісти на повному серйозі трактують як «зупинка Росії на наявних рубежах»? В сенсі, от ЗСУ і союзники визнають, що не в змозі стримувати Росію, – і в цей момент окупаційні війська перестають просуватись і припиняють наступ? Якийсь в них геть фентезійний прогноз виходить.

Враження не пом’якшують і ближчі до реалій ремарки: що «майбутній дипломатичний прорив, ймовірно, не станеться раніше, ніж Путін залишить свою посаду». В сенсі, помре. Але наступ Росії почався вже зараз. Це в обрахунках аналітиків інституту Путін так швидко закінчиться – якщо переговори (а отже – смерть Путіна) заплановані одразу після відступу ЗСУ?

Таке. Опус America First Policy Institute якось геть не виглядає на адекватний аналіз, а тим більше прогноз.

З іншого боку, жанр ненаукової фантастики в ролі «політичного прогнозу, якщо переможе Трамп» стає чимдалі популярнішим. Скажімо, The Wall Street Journal теж спокусився публікацією подібного. Тільки автор – професор історії Католицького університету Майкл Кіммідж (колись працював в Держдепі). Основний сенс статті: «я передбачаю, що саме непередбачуваний Трамп вчинить у питанні України». Це навіть не рівень ворожіння на кавовій гущі.

Хоча для хайпу заява Кімміджа значно більш придатна, ніж доповідь інституту: професор твердить, що Трамп цілком може і сам перехопити в Путіна інструмент ядерного шантажу. «Як і Путін, Трамп може відмовитись вважати тактичну ядерну зброю забороненою для застосування в Україні. Він може зробити це, щоб зміцнити позиції за столом переговорів, в якості блефу чи просто щоб відділити себе від попередників» (тобто, всі лузери, а він – Д’Артаньян).

А далі – щире зізнання «а хтозна, що Трамп може зробити в реальності». «Він стріляє від стегна, найчастіше через соціальні мережі. Не маючи змоги припинити військовий конфлікт за 24 години, Трамп може підвищити ставки, і Путін може відповісти йому тим самим». В сенсі, Трампу може щось вступитись в голову, він раптово довбане ТЯЗ по російських окупантах – і розпочне Ядерну Світову.

Професор впевнений, що для Трампа це більш прийнятний варіант, ніж позиція лузера, котрий підтримував одну зі сторін війни – і ця сторона тупо програла. Тобто, і він програв. Ситуація з Україною, якби Трамп був при владі (чи якщо він буде при владі) «змусила б його боротися з головним страхом у політиці і в житті — уславитися невдахою».

--

По факту ми бачимо одночасне оприлюднення двох протилежних «прогнозів»:

1. Трамп підведе Україну до поразки і переговорів заради слави миротворця.

2. Трамп вдарить по окупаційній армії Росії ядерною зброєю, щоб не почуватись лузером, який підтримував сторону, котра програла.

Насправді жодна з цих версій не тягне на обґрунтований прогноз дій Трампа в якості президента США як союзника України".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...