Соратниця Медведчука намагається втримати контроль у Національній асоціації адвокатів України, - журналістка

Журналістка Ірина Федорів та голова громадської ініціативи "Голка" в етері Еспресо повідомила, що соратники Медведчука, які взяли під контроль Асоціацію адвокатів, таким чином усувають з адвокатури найбільш патріотичних, аби асоціацією і далі “продовжувала керувати вата”, передають Патріоти України.

"За законом адвокат дійсно не може поєднувати свою діяльність з військовою службою. За кілька років законотворці в парламенті могли б це питання врегулювати. І вже навіть є відповідний законопроєкт, але його не розглядають. Як виникла ця монополія? Понад 10 років тому в часи Януковича та Портнова “реформували” нашу правову систему, щоб в адвокатурі. Тепер є одна єдина Асоціація і кожен адвокат має до неї входити. Якщо не входить – не має права на професію. Зі старту керувати в асоціації почала соратниця Медведчука – Лідія Ізовітова. І вона вже на посаді понад 10 років і мали б бути вибори, але їх не проводять. Знову вона балотуватися, за законом, не може", - розповіла Федорів.

Журналістка повідомила, що Ізовітова намагається втримати контроль в Асоціації адвокатів. "Це не Міністерству оборони потрібно знати, хто з адвокатів зараз в окопах. Це потрібно когорті Медведчука. Саме адвокати обирають на посади в своєму самоврядуванні представників. Тобто, якщо прибрати тих, хто на фронті – вони не можуть ані висуватися, ані обирати і далі матимемо монополію, яку очолює оця "вата". Річ у тому, що вибори в асоціації мали б вже пройти й Ізовітову вже можна було зняти. І якби кандидати та виборці були такими патріотичними, як адвокати в окопах, то ймовірно Ізовітову вже переобрали б. Саме тому, вони звернулись до Міноборони сформувати списки адвокатів-військовослужбовців, аби зараз вже точно унеможливити поєднання адвокатської діяльності та служби в ЗСУ. Відповідно адвокати, які служать в лавах ЗСУ не зможуть обирати органи самоврядування в Національній асоціації адвокатури України", - додала вона.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 4 жовтня 2024 року - Злий Одесит

субота, 5 жовтень 2024, 0:40

4 жовтня. Триває 954 доби героїчної оборони України від російської агресії. . Російські окупанти, після захоплення Вугледара, посилили тиск на Курахове. Удари по місту свідчать про намір просування на Максимільянівку. Окупанти формують південний фланг...

У Молдові через порт Джурджулешти може повторитися "кримська" спецоперація лютого 2014 року, - журналіст

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 22:02

"Важливо! У Молдові через порт Джурджулешти може повторитися "кримська" спецоперація лютого 2014 року. Потрібне негайне превентивне реагування України й Румунії. Просимо поширення", - пише журналіст та головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко на ...