Спалах коронавірусу на Франківщині: Зафіксовано найважчі ускладнення за всю пандемію

Лікарка наголосила, що вперше за рік до лікарні доправили кисневозалежних дітей у важкому стані. Двом із них менше року.

На Івано-Франківщині, де зафіксували різкий спалах захворюваності на коронавірус, у пацієнтів було помічено найважчі ускладнення за весь час пандемії. Про це заявила головна лікарка Городенківської районної лікарні Олександра Косовець, передають Патріоти України з посиланням на Край.

За її словами, наразі ситуація загострилася настільки, що відділення під хворих на COVID-19 вщерть переповнені, а тому пацієнтів доводиться класти на нашвидкуруч переобладнані ліжко-місця в неврологічному відділенні.

Косовець наголосила, що вперше за рік до лікарні доправили кисневозалежних дітей у важкому стані. Двом із них менше року.

"Таких важких ускладнень, які спостерігаються зараз, не було впродовж усього періоду COVID-19. Лікування ускладнених випадків дороговартісне, деякі препарати доводилось збирати з усіх аптек. Ця хвиля COVID-19 буде важкою. Напевно, вірус дуже сильно мутував, адже є випадки, коли хворі взагалі не відчули, що в них є серйозні проблеми в легенях, а прояви мінімальні", – сказала лікарка.

Крім того, її занепокоїв такий момент, як субфебрильна температура у хворих в межах 37,1-37,2 градусів. Адже багато хто взагалі не звертає на це уваги і продовжує ходити у громадські місця, не перевіривши свій статус ПЛР-тестом.

"Серйозною проблемою є також те, що всі змучились і перестали міряти температуру взагалі перед тим, як іти на роботу чи до школи. Наша безвідповідальність насамперед перед собою, перед родиною, колективом, в якому працюємо, може обернутись трагедією", – застерегла Косовець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...