Спеціально створена для знищення дронів: ВМС США готуються до випробування потужної мікрохвильової зброї

У 2026 році ВМС США планують випробувати свою першу потужну мікрохвильову зброю на борту морського судна. Експериментальна зброя, відома як «Проект МЕТЕОР», використовуватиме промені інтенсивної електромагнітної енергії для знищення дронів. Про це стало відомо з доповіді Френка Петеркіна, головного директора зі спрямованої енергії в канцелярії заступника міністра оборони з досліджень, передають Патріоти України.

Проєкт METEOR має низку переваг, включно з низькою вартістю пострілу, можливістю ураження кількох цілей, тактичною дальністю дії та здатністю до подвійного обману. Потужна мікрохвильова зброя є частиною стратегії розробки спрямованих енергетичних систем, які здатні атакувати цілі без використання твердих снарядів.

Це рішення стане відповіддю на зростаючу загрозу дешевих і легко доступних дронів, які можуть використовуватися для координованих атак і створення роїв. METEOR використовує надвисокочастотні хвилі, щоб вивести з ладу електроніку дронів, роблячи їх марними.

Доктор Френк Петеркін підкреслив, що спрямована енергія передається зі швидкістю світла, що робить її ефективним засобом захисту від сучасних загроз. Однак створення такої зброї викликає інтерес і стурбованість. Наприклад, можливе використання штучного інтелекту в дронах може посилити їхню загрозу. Незважаючи на це, потужна мікрохвильова зброя обіцяє бути ефективним інструментом для боротьби з новими викликами у військовій сфері.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зрозуміло, хто може влаштувати: Ексочільник молдовської спецслужби не відкидає ймовірність державного перевороту

п’ятниця, 10 травень 2024, 20:03

Найгіршим сценарієм, за яким можуть розвиватися події у Молдові під час президентських виборів цієї осені, може бути державний переворот, влаштований росіянами. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив колишній заступник директора Служби інформації та безпе...

РФ може зберігати ядерні боєприпаси біля покинутої військової бази в Білорусі - ЗМІ

п’ятниця, 10 травень 2024, 19:55

Країна-агресора РФ може будувати в Білорусі об'єкти, де будуть розміщені ядерні боєголовки. Нещодавні збудовані об'єкти поблизу білоруського міста Осиповичі мають особливості, характерні для «ядерних сховищ у РФ». Про це повідомила газета The New York ...