Спецслужби РФ запланували антиукраїнські протести у Франції та Бельгії, - ЗМІ

Російські спецслужби планують задіяти свою агентуру у Франції та Бельгії для організації антиукраїнських демонстрацій проти постачання державі бойових літаків. Про це повідомляє польське видання Nowiny Polskie, передають Патріоти України.

У матеріалі йдеться, що протести будуть організовані у відповідь на рішення Польщі передати України перші чотири винищувачі МіГ-29. Для того, аби протести мали масовий вигляд, пропаганда використовуватиме кадри демонстрацій у Франції проти пенсійної реформи, що тривають і досі. Водночас організатори антиукраїнських акцій намагатимуться збирати своїх нечисленних "прихильників" поблизу епіцентрів антиурядових мітингів.

Так, польське видання уточнило, що спецслужби Росії планують підтримати проведення трьох антиукраїнських акцій – у Парижі 18 березня, Тулузі 19 березня та Брюсселі 4 квітня.

Протести в Парижі організовує екссоратник проросійської французької політикині Марін Ле Пен – Флоріан Філіппо. Він раніше закликав у соцмережах до протестів проти рішення Польщі про бойові літаки для України. Політик аргументував це тим, що Варшава начебто таким чином втягує ЄС та НАТО у війну з Росією. Філіппо також відкрито назвав українців "нацистами" та активно просуває російські наративи.

Видання зауважило, що в лютому 2023 року французький політик вже проводив схожу акцію з гаслами "Ні третій світовій!", "Виходимо з НАТО" та "Ні постачанням зброї Україні". При цьому ця акція була активно розтиражована у російських засобах масової пропаганди.

У статті польського видання також зазначається, що від 2012 до 2017 року Філіппо обіймав посаду віцепрезидента партії "Національний фронт" і був у скандалі, з позикою політсили на свою передвиборчу кампанію у Першого чесько-російського банку, який контролює Геннадій Тимченко – близький друг президента РФ Володимира Путіна.

Водночас організатором антиукраїнських протестів 19 березня у Тулузі та 4 квітня біля штаб-квартири НАТО у Брюсселі є керівниця організації "Русофони Піренеїв", громадянка Франції та Росії Ганна Новікова.

"Учасники вимагатимуть від французьких та європейських політиків взяти до уваги їхню електронну петицію на сайті французького парламенту про скасування введених санкцій проти Росії", – зауважує польське медіа.

Там додали, що демонстрації проросійських сил відбудуться під гаслом #StopKillingDonbass і проти постачання зброї Україні. Участь у цих акціях планують взяти особи, які раніше як журналісти і спостерігачі перебували на тимчасово окупованих територіях України і висвітлювали події на користь РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...