"Спочатку його катували у підвалі": Окупанти поширюють фейк про вбивство харківського військкома

Російські пропагандисти розповсюджують фейкову інформацію про вбивство у Харкові. У повідомленні стверджують, що нібито чоловік жорстоко вбив військкома і тепер його розшукують у Харкові. Фейк виявив Харківський антикорупційний центр, передають Патріоти України.

"У Харкові розшукують чоловіка, який вбив співробітника ТЦК із особливою жорстокістю. Впіймав, відвіз до підвалу, де катував, а потім убив. Про вбивство повідомили сусіди, які чули гучні крики з підвалу, але коли поліція приїхала на адресу, двері їм ніхто не відчинив — довелося ламати. Зламавши двері і потрапивши до підвалу вони були в шоці, тіло військкома було понівечене до невпізнання", — заявляють пропагандисти у повідомленні.

Проте фото чоловіка, якого нібито розшукують, росіяни взяли із повідомлення Харківської обласної прокуратури, датованого ще 22 січня. У повідомленні йдеться не про вбивцю військкома, а про колаборанта.

За даними слідства, колаборант — 39-річний безробітний житель Куп'янська. При окупантах, улітку 2022 року, став "исполняющим обязанности участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области".

"Колаборант охороняв та здійснював конвоювання людей, які незаконно утримувались в ізоляторі тимчасового тримання в м. Куп'янськ. Саме в цьому приміщенні окупанти катували знайомих підозрюваного, цивільних мешканців, колишніх учасників АТО/ООС та проукраїнськи налаштованих громадян", — повідомляли тоді у прокуратурі.

Чоловікові оголосили підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Колаборанта оголосили у розшук. Слідчим відомо, що він переховується на території Росії. 22 березня обвинувальний акт щодо цього колаборанта спрямували до суду. Росіяни взяли фото з повідомлення прокуратури та видали колаборанта за вбивцю.

"Тобто, по-перше, чоловік на фото — це мешканець Куп'янська, який працював на росіян та переховується від слідства на території рф. По-друге, історія про вбивство військкома — фейк, спрямований на дискредитацію мобілізації. Останніми місяцями росіяни запустили одразу кілька фейків про вбивства працівників ТЦК в Україні", — зазначили у ХАЦі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Підривають ППО: ЗСУ готують “подарунок” на інавгурацію Путіна, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 4:15

Краснодарський край Росії у ніч проти 27 квітня атакували безпілотники. Попередньо, удари було завдано по НПЗ "Словʼянськ-ЕКО", бітумному заводу, Ільському НПЗ і низці інших об'єктів. Після атаки на деяких об'єктах виникла пожежа. Також повідомляється ...