"Спочатку Київ за 3 дні, тепер Бахмут до березня": Провал мобілізації може зірвати наступ РФ, - експерт

У країни-агресорки Росії зараз немає достатньо ресурсів для проведення нового масштабного наступу на Україну. Тому окупанти намагаються активізувати наступальні дії поки що на одному напрямку - на Донецькому плацдармі, передають Патріоти України.

У РФ мобілізаційний ресурс на сьогодні становить близько 100 тисяч людей на місяць. Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко "24 каналу".

Він припускає, що по 100 тисяч людей на місяць влада Росії зможе зібрати у тому разі, якщо почне проводити репресивну масштабну мобілізацію.

50% від цієї кількості одразу відправлять на "компенсацію" втрат серед окупантів. Ще 50% будуть тримати як гарантію того, що наступного місяця теж буде ким закрити втрати на фронті.

У такій ситуації влада РФ або спробує підвищувати свої мобілізаційні можливості, або російські окупанти не зможуть розраховувати взагалі ні на які успіхи.

Коваленко наголосив, що у Росії вже немає стільки ресурсів, щоб вона могла проводити масштабні наступальні дії. "Хоча хтось говорить: "так вони ж просуваються". Так, вони просуваються, але на початку війни у них були плани "взяти Київ з 3 дні", а зараз – "взяти Бахмут до березня". Від 160 ракетних ударів на добу по території України до 30 – 50 ракет через кожні 2 тижні. Ось це треба розуміти", – каже експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....