"Спочатку в це мало хто вірив": Журналісти дізналися про причини, через які звільнили заступника Єрмака Ростислава Шурму

Заступник глави Офісу президента Андрія Єрмака з питань економіки Ростислав Шурма звільнився з адміністрації президента після публікацій щодо конфлікту інтересів і тиску з боку американських посадовців. Про це повідомляє УП із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

За даними джерел видання, про підготовку звільнення Шурми стало відомо ще влітку, однак тоді «в це мало хто вірив». Співрозмовник УП з ОП заявив, що після публікацій у медіа, зокрема про відшкодування «зеленого тарифу» фірмам брата Шурми і протокол НАЗК про конфлікт інтересів, Шурму перестали сприймати міжнародні партнери та відмовлялись із ним працювати. «Шурма б собі працював і далі. Але його робота — це на 90% переговори», — пояснив він.

Остаточне рішення про звільнення посадовця було ухвалено навесні-влітку, після розмов президента Володимира Зеленського з держсекретаря США Ентоні Блінкеном. За даними джерела в адміністрації президента, американські посадовці навіть погрожували запровадити візові санкції проти заступників Єрмака.

«Американці постійно тиснули, що треба звільнити Шурму й [заступника керівника ОП] Олега Татарова. Бо типу якась корупція, надмірний вплив. Але говорять вони без конкретики, загальними фразами наших активістів. Якось навіть пригрозили візовими санкціями проти замів. Татарову то байдуже, він і так тримається подалі від Штатів. А Ростика це зачепило», — розповіло джерело.

УП пише, що родина Шурми живе за кордоном, а спільний з його братом бізнес побудований як міжнародна структура. З цієї причини санкції США для такого способу життя були б фатальними, тому Зеленський погодився 3 вересня відпустити Шурму, поки того не знищили", — йдеться в статті.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 10 жовтня 2024 року- Злий Одесит

четвер, 10 жовтень 2024, 22:25

Сьогодні 10 жовтня. Триває 960 доба повномасштабної війни Росії проти України. Оккупатни здійснюють максимальний тиск на Кураховському напрямку. Времівка стане однією з ключових точок на півдні фронта, де російські війська намагаються прорвати оборону....

Російські окупанти захопили ще 4 населені пункти на Донбасі – Deep State

четвер, 10 жовтень 2024, 22:03

Російські окупанти захопили ще 4 населені пункти на Донбасі. Про це повідомляє моніторинговий ресурс Deep State, передають Патріоти України. За даними каналу, ворог окупував Миколаївку, Красний Яр, Крутий Яр на Донеччині та М'ясожарівку на Луганщині. Н...