Сподіваюсь, що Зеленський згадає, хто саме його намовив інвестувати купу енергії, часу і ресурсів у пошуки миру в очах Глобального півдня, - Юрій Ніколов

"Я сподіваюсь, що Зеленський колись згадає, хто саме його намовив інвестувати купу енергії, часу і ресурсів в цей трек пошуку миру в очах Глобального півдня", - пише журналіст Юрій Ніколов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Вийшов імєнно що облом. Бо з сотні присутніх на саміті країн ітогове проукраїнське комюніке не підписали саме лідери того півдня — Індія, Бразилія, Саудівська Аравія та Мексика.

Не підписати — це жест, активна дія. Значить, вони не з нашими намірами, вони не за українську формулу миру Зеленського.

Так, це висіло в повітрі. Я публікував пресогляди ще до саміту. Але комюніке зробило зраду очевидною та офіційною. Суб'єктною Україну роблять ЗСУ за допомоги "доброго слова і пістолета". Але, на жаль, саміт провели у рік, коли наше положення на фронті найгірше з літа 2022 року.

У цього положення багато батьків. І деескалаційна трусість Байдена з Шольцем (хоча вони запросто могли б закрити небо хоча б над критично необхідною нам Львівщиною з газосховищами).

І небажання Заходу розчехляти нову гонку озброєнь у конфлікті демократії з автократією Китаю-Росії (зони комфорту — страшна річ, а вдруг все якось порішається, і кому ми тоді ліпимо снаряди й ракети, що будуть брухтом валятись на балансі?).

Ну, і каналізація наших зусиль в цей саміт. Це вже не можна перевірити, але якби наш Офіс президента менше витрачав ресурс на цей трек, то може це допомогло б іншим трекам зі зброєю і захистом?

Може, якби менше витрачали сил на покривання внутрішніх корумпантів, то більше було б ресурсу на придбання корисних ніштяків? Умовно кажучи, може у нас замість одного дрона-дально*ба було б два, і ми могли б не обирати, що бомбити — НПЗ чи аеродром зі штурмовиками?

І якби наші силовики менше бігали, як собачки, по активістах і технарях, а брали за ж*пу саме корупціонерів, які замовляють їм цю херобору — то може було б менше підстав для підозр у зраді?

Нагадую всім прихильникам дискурсу "треба сплотіцца, саміт наше всьо, всє целі дастігнути" - буквально через кілька місяців в США вибори, на яких 2/3 шансів (оцінка "Економіст") на перемогу у Трампа. Який взагалі не бачить сенсу у нашому опорі. А Путєн якраз у Трампі і бачить свій шанс. Тобто у нас вже немає навіть багатомісячного горизонту. Щоб заколисувати себе "зате ми змогли сотню країн зібрати, показати".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Лише за останній місяць знищено 15 українських артсистем: РФ значно збільшила виробництво "Ланцетів". Наскільки це небезпечно для ЗСУ - Forbes

середа, 26 червень 2024, 8:05

Безпілотний літальний апарат-камікадзе "Ланцет" став одним з найефективніших видів зброї агресора. Але насправді він не настільки ефективний, як міг би бути, пише Forbes. "Ланцет" – це досить великий дрон-камікадзе, яким оператор керує в режимі реально...

Народні прикмети на 26 червня. Кому цього дня прийнято особливо молитися за дітей

середа, 26 червень 2024, 7:05

26 червня за новим календарним стилем (9 липня - за старим) - день пам'яті преподобного Іоана, єпископа Готського, і чудотворної Тихвінської ікони Божої Матері . 26 червня за старим календарним стилем - день пам'яті мучениці Акіліни Старшої. . Іоан жи...