Сподіваються, туди не буде прильотів: Росія вивела найбільш цінні кораблі ЧФ з Криму, сховавши їх в Абхазії та Новоросійську, - експерт

Російська Федерація вивела сучасні кораблі Чорноморського флоту з Криму в Абхазію і Новоросійськ. Про це в ефірі Radio NV розповів військово-морський експерт Defence Express, капітан першого рангу у відставці Володимир Заблоцький.

За його словами, росіяни звільнили окупований півострів від найбільш сучасних кораблів, які перекинули до Новоросійська. Зокрема, мова йде про обидва фрегати, три малих ракетних кораблі типу Буян-М, п’ять великих десантних кораблів та чотири підводних човни. За інформацією Заблоцького, загалом нині там перебувають 56 кораблів, "які більш-менш тримаються на плаву, мають екіпажі, тобто знаходяться в строю", решта ж знаходяться в Абхазії в місті Очамчира, "бо там є причали".

"Частина кораблів стоїть в Феодосії. Але це допоміжні судна — це малі катери, пошкоджені кораблі. До речі, в Севастополі багато залишилось, до десятка їх стоїть на ремонті, різних типів. Там є і ракетні, і десантні, і допоміжні кораблі і судна. Бо їх немає куди поставити", - зазначив експерт.

Він пояснив, що "це не просто поставити до причалу і нехай собі там стоїть" - там має бути відповідне забезпечення, зокрема, електроживлення з суші.

"Якщо не буде ресурсу, то корабель не буде боєздатний, він не зможе виходити в море, і таке є. А все це є наразі в Севастополі. Але в Севастополі небезпечно, його обстрілюють, і противник таким чином перестраховується. Тобто вони найбільш цінну частину вивели в Новоросійськ, бо, як вони вважають, там не буде прильотів. А в Севастополь заходять, як є потреба, зокрема на ремонт. Але ремонт дуже ризикований, як ми бачимо, "чревато", - додав Заблоцький.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чекаємо на реакцію диктатора? Лавров несподівано порівняв Путіна із віслюком (відео)

четвер, 16 травень 2024, 13:40

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров, відповідаючи на питання журналістів щодо поїздки диктатора Володимир Путіна до Китаю, порівняв останнього із віслюком, а російську делегацію назвав – «ввічливими людьми». Про це пишуть росЗМІ, п...

У супроводі двох поліцейських: Влад Яма здивував несподіваною заявою про своє "повернення" (фото)

четвер, 16 травень 2024, 13:28

Танцівник і хореограф Влад Яма, який від початку повномасштабної війни виїхав до США і більше не повертався в Україну, здивував несподіваною заявою про своє «повернення». Він опублікував у сторіс в Instagram знімок, на якому зображений біля поліцейсько...