Спрацювала історія щодо півдня. Тому контрнаступ ЗСУ на Харківщині став несподіванкою, - Роман Бочкала

Американський інститут з вивчення війни зазначив, що ЗСУ трощать росіян практично на всіх напрямках Харківського фронту. Захисники відвоювали більше ніж 2 тисячі квадратних кілометрів. Річ у тому, що на Харківщині росіяни не були готові до активної оборони. Про це розповів військовий оглядач Роман Бочкала, передають Патріоти України.

"Фактично, це для них стало повною несподіванкою. Маю на увазі контрнаступ ЗСУ. Ви ж бачите, що дуже добре спрацювала історія щодо Півдня і саме там росіяни почали зосереджувати свої кадрові підрозділи. Фактично, на Харківщині залишилася росгвардія, мобілізовані з псевдореспублік", – сказав Бочкала.

Окупанти помилилися

За словами військового оглядача, росіяни не були готові до контрнаступу. Вони зараз думають, як рятувати штаб своєї армії й Ізюмі. "Є підстави вважати, що цей штаб може опинитися в оточенні", – зазначив Бочкала.

Він пояснив, що окупанти, які є на Харківщині, мали утримувати території. Вони були потрібні лише для того, щоб контролювати місцеве населення. Це не ті спецпідрозділи, які потрібні для активного наступу чи оборони.

"Це ще раз говорить про те, що окупанти дуже сильно помилилися. Ми знову спостерігаємо, що вони не вміють воювати та аналізувати ситуацію. У них дуже обмежені або неправдиві розвідувальні дані", – сказав оглядач.

Скоротили завдання

Російське командування хоче тримати людей в інформаційній бульбашці. Міноборони окупантів мовчить про провал на Харківщині, а генштаб не згадує у своїх зведеннях. Бочкала вважає, що це від несподіваної поразки.

"Вони ж звикли діяти за певними своїми темниками. Мабуть, ще немає пояснень від керівництва. Про Балаклію вони нічого не сказали, просто промовчали, ніби нічого не було. Не знаю, що вони казатимуть про Куп'янськ. Цікаво, що казатимуть завтра про Ізюм", – сказав Бочкала.

Він додав, що росіяни на офіційному рівні почали більше говорити про Донбас і "звільнення його народу". Це говорить про стратегічне скорочення їхніх завдань.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...