​"Справа не обмежується "Нептуном"... Якось занадто потужно у росіян там склади вибухнули": Аналітик привідкрив завісу таємничості стосовно нових ракет України

:

Коли говорять про успішні приклади розвитку власного вироблення зброї в Україні, зазвичай називають дрони, тому що розвиток цієї галузі найбільш помітний. Але у боротьбі проти ворога також успішно використовуються українські розробки ракетного озброєння, - зазначив в етері телемарафону військовий експерт Defence Express Іван Киричевський, передають Патріоти України.

"В нас застосовуються не тільки БПЛА, але й ракетне озброєння. Про що президент України відчутно натякав в публічних виступах і Сили оборони України теж натякали на використання вітчизняного ракетного озброєння для ударів по території агресора", - сказав експерт.

Він додав, те, що в Україні є власне озброєння, якісь власні зразки, власні боєприпаси – це все результат успіху вітчизняної оборонної промисловості.

"Просто про дрони в нас говорять найчастіше, але ж не одними дронами, на щастя, наша армія обходиться", - акцентував Киричевський.

За словами експерта, найбільше в публічному просторі відомо про українську розробку – ракету "Нептун". Проте, якщо у медіа згадується лише один виріб, то це не означає, що програма може бути обмежена лише одним ним.

"Просто цивілізовані люди не хизуються своїми ракетами наліво і направо, як це роблять росіяни. А тут якраз, скажімо так, фактор таємничості щодо тих чи інших ракетних програм, він все одно додає додаткових балів до факторів стримування. Якраз так і роблять країни Заходу, Ізраїль, Тайвань. Про їхні ракетні арсенали дуже мало даних і це стримує потенційних агресорів. Бо не відомо, може виявиться щось більше і відповідно прилетить щось більше",- пояснив Киричевський.

На його думку, інформація щодо виробів на базі ракети "Нептун" з’явилась тому, що в певний момент стало неможливо приховувати фактологічні дані.

"Бо як так, у росіян щось вибухає, на них щось летить, вони постійно заявляють про збиття чогось там, а ми б весь час мовчали. Судячи зі всього, це той самий успіх, який на рівні військово-політичного керівництва держави було прийнято доцільним визнати", - додав експерт.

Киричевський зазначив, що те саме стосується і розвитку проекту балістичних ракет "Сапсан". Якщо про це не пишуть у ЗМІ, то це не факт того, що цей проект на паузі - можливо все якраз навпаки.

"Те, що в медіа може звучати інформація лише по одному типу ракет, це не означає, що по іншому роботи не можуть вестись. Це означає, що цивілізовані люди ракетами не махають. Коли перші рецензії від росіян прийдуть, що по ним прилетіло щось досі їм невідоме, тоді можливо буде привід говорити про те, працює проект чи не працює", - акцентував Киричевський.

Він додав, з іншої сторони, якщо дивитись по супутниковим знімкам, наприклад, ударів по російським аеродром "Морозовськ" і "Липецьк".

"Якось занадто потужно у росіян там склади вибухнули, якось не дуже схоже на результати попередні застосування безпілотників. Я не впевнений, що їх там могли застосовувати, але занадто сильно там все рвонуло, навіть як на приліт кількох безпілотників. Щось там не те. Але, найкраще далі залишити три крапки або удати, що у нас нічого не відбувається", - резюмував Киричевський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни просунулися на Покровському напрямку: Окуповано ще два населені пункти Донбасу - DeepState (мапа)

середа, 14 серпень 2024, 23:59

Триває 903-й день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російські окупаційні війська просунулися на Донбасі. Про це повідомляє моніторинговий проєкт DeepState, передають Патріоти України. Зазначається, що окупанти мали успіх, перед усім на Покро...

"В Судже Новый Год будут встречать по украинскому времени и с поздравлениями Зеленского": Коваленко порахував динаміку накопичення ворогом військ на Курщині

середа, 14 серпень 2024, 20:00

За тиждень наступу українські підрозділи заволоділи вже 1100 кв км прикордонної території рф та близько 2000 полонених. Патріоти України пропонують ознайомитись з розрахунками та прогнозом відомого військового аналітика Олександра Коваленко щодо розви...