Справа не в Україні: Що спонукало Маска продовжити фінансування Starlink, - експерт

"У США немає жодної державної оборонної компанії, всі приватні. Держава виступає планувальником, замовником та регулятором. І американські оборонні компанії жодного кроку не можуть зробити без узгодження Пентагону", - пише у своєму блозі Анатолій Амелін, співзасновник та директор економічних програм Ukrainian Institute for the Future, передають Патріоти України, та продовжує:

"Ви вважаєте, що з космічною галуззю (що має стратегічне значення для США) інакше? Нагадаю, вона підпорядкована тому ж Пентагону. Головним замовником та регулятором тут є Американське космічне агентство. Космічні сили США (USSF) — підрозділ космічної служби Збройних сил США, одна з восьми силових структур США входить до складу Міністерства оборони. Космічні сили через Департамент ВПС контролюються секретарем ВПС, цивільним політичним призначенцем, який підпорядковується міністру оборони. Річний бюджет Космічних сил США $24,5 млрд

Для порівняння весь річний дохід SpaceX при оцінці $127 млрд становить лише $2 млрд

Ось цитата генерал-майора Шона Бреттона, глави Командуванням космічної підготовки та бойової готовності Космічних сил США: «Ми вже багато років співпрацюємо з приватними підприємствами і, звичайно ж, ми збільшуємо цю активність із збільшенням присутності комерційної промисловості в космосі».

Ключові клієнти SpaceX: Astrobotic, NASA та SES (супутниковий оператор)

Перспективні проєкти SpaseX Starship та Starlink — мають стратегічне значення для США.

1. SpaceX Starship/Super Heavy — багатофункціональна, повністю багаторазова двоступінчаста надважка ракета-носій, призначена для економічної доставки вантажів та людей на:

— Низьку навколоземну орбіту.

— Сонячно-синхронну орбіту.

— Геоперехідну орбіту.

А також міжпланетних польотів на Місяць і Марс.

По суті, цей проєкт перетворює Маска на Колумба нового часу, який дозволить США зайняти домінуюче становище в космосі під час освоєння нових планет.

2. Starlink — глобальна супутникова система, яка при завершенні розгортання включатиме 44 тис. супутників.

І це угруповання супутників матиме для США стратегічне значення.

У травні 2020 року армія США підписала угоду зі SpaceX про використання широкосмугового доступу Starlink для передачі даних по військових мережах.

У жовтні 2020 року SpaceX виграла контракт на $150 млн на розробку у США супутників військового призначення.

У березні 2021 року він оголосив про свій план співпрацювати з ВПС США для подальшого тестування Інтернету Starlink.

Після завершення роботи супутники Starlink можуть бути оснащені розвідувальними, навігаційними та метеорологічними пристроями для подальшого підвищення боєздатності збройних сил США у таких галузях, як розвідувальне дистанційне зондування, ретрансляція зв’язку, навігація та позиціонування, напад та зіткнення, а також космічне укриття. Крім того, Starlink претендує на велику світову частку трафіку інтернету.

А це не лише передача інформації, це її контроль та можливість отримання доступу до неї.

Ці два проєкти критично важливі для збереження ролі США як домінуючої в технологічному плані країни.

А для Ілона Маска такий замовник критично важливий.

Тому питання зовсім не в Україні, а в американських інтересах.

І рішення Маска так швидко зняти своє питання фінансування послуг Starlink для України є явним прикладом того, що Україна сьогодні має високий пріоритет для довгострокових планів США".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відкритий бунт у стилі "Пригожин 2,0", чи по-тихому табакерка у скроню: Чим віддячать Путіну Патрушев та Шойгу за останні кадрові перестановки на кремлівському олімпі

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:00

-. Поки країна-агресор Росія намагається наступати у Харківській області та на Донбасі, владна верхівка її розсипається, як картковий будиночок. І якщо вже продовжувати ігрові аналогії - непохитні, здавалося б, персонажі кремлівської влади нині падають...

Про Харківський операційний напрямок... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:03

Там, судячи зі всього, наступає досить цікава фаза "большого российского наступления на Харьков". . 1. На Вовчанському напрямку ситуація залишається достатньо складною. Будь-які твердження про, нібито, її "повну стабілізацію" явно передчасні... . На...