Справи "гібридів" Путіна в Африці не дуже: Повстанці ЦАР захопили російську бронетехніку й топтали російський триколор

Повстанці у ЦАР трофеїзували подаровану Росією БРДМ-2

Повстанці трофеїзували подаровану Росією диктаторському режиму ЦАР броньовану розвідувальну дозорну машину БРДМ-2. Відео з оглядом трофею опублікував Телеграм канал "Милитарист", зазначають Патріоти України.

Перші 10 одиниць цієї бронетехніки було поставлено до Центральної Африканської Республіки (ЦАР) у жовтні 2020 року.

У церемонії прийому вантажу з боку ЦАР взяли участь президент, міністр оборони, міністр внутрішніх справ, начальник Генштабу і командувачі Збройних сил країни, з російської сторони – посол Росії.

БРДМ-2 з Росії для ЦАР. Жовтень 2020. Фото: ЗМІ РФ/ЦАР

Хоча в оригінальному описі йдеться, що урядові війська, але з самого відео зрозуміло – на відео саме огляд трофею повстанцями, адже у кадрі військові котрим подарували техніки паклюжать прапор стаючи на нього ногами:

Цього тижня Росія перекинула до ЦАР свій додатковий військовий контингент на фоні політичної кризи.

Мова йде про сотні військових котрі прибули перед президентськими та парламентськими, що відбудуться цього тижня.

Днями правляча влада звинуватила колишнього президента Франсуа Бозізе у спробі путчу після того, як три угруповання повстанців об’єдналися й рушили до столиці Бангі.

Вантажівки Урал-4320 в складі колони на кордоні між ЦАР та Суданом

Антиурядовій коаліції вже вже вдалось досягти певних успіхів – вони зайняли місто Мбайки, адміністративний центр префектури Лобай, у 107 км від столиці ЦАР.

Росія надіслала кілька сотень солдатів та військової техніки, – зазначив речник уряду ЦАР Анже Мажім Казагі.

Він додав, що це відбулося в рамках двосторонньої угоди між країнами, згодом цю інформацію підтвердили у Москві.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про фортифікації

вівторок, 14 травень 2024, 1:45

Коли Збройні Сили у вересні 2022 року прорвали лінії російських загарбників на Харківщині і блискавичним ударом звільнили область, було чимало жартів з російських обіцянок повернутись. . Хоча росіяни нікуди не ділись. Закопались, накопичились і знов л...

"Манна небесна" щедро сиплеться на "кварталівців" за новою схемою: Компанія режисера "Слуги Народу" отримала з бюджету менше ніж за рік вже 750 млн грн (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:40

Новоспечений мультимільйонер не зміг пояснити суті свого раптового і щасливого бізнесу. В кіно він розуміється набагато краще ніж в отій бісовій інженерії, котра несе золоті яйця зеленого кольору. Нащо з Мінкультури під час війни тягнути десятки мільй...