Спрямує всі ракети, що знайде, та іранські "мопеди"? Путін хоче знищити Patriot в Україні, - Forbes

Путін хоче знищити Patriot в Україні – Forbes
Удар по системі Patriot може мати для Росії досить важливе стратегічне і політичне значення. Президент РФ Володимир Путін цілком можливо заохотить використання поставленої Іраном зброї для будь-якої спроби знищити Patriot саме на території України, повідомляє Forbes.

"Покровитель Путіна Тегеран вітав би таку атаку на український Patriot, оскільки це показало б, що його технологія може нейтралізувати одну з найбільш передових систем протиповітряної оборони, розроблених у США", – йдеться у матеріалі.

Якщо український Patriot буде встановлено для захисту Києва, що досить ймовірно, то РФ може запустити безпрецедентну кількість іранських дронів-камікадзе і ракет, спрямованих проти його радара, щоб гарантувати знищення цієї батареї.

Малоймовірно, що Україна використовуватиме свій Patriot проти цих боєприпасів, бо стрільба ракетами Patriot проти "шахедів" надто дорого. Та й з початку війни ЗСУ показали себе дуже майстерними і кмітливими в маневруванні своїх систем ППО, щоб уникнути знищення. Тож, система Patriot цілком може вистояти, незважаючи на серйозні загрози.

"У будь-якому випадку Вашингтон ніколи не припускав, що постачання Patriot стане так званим переломом у цій війні. Передача цієї системи є більш символічною для демонстрації рішучості Америки підтримувати Україну стільки, скільки потрібно", – зазначає видання.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 травня. Час на щастя пекти домашню здобу. Не позичайте цього дня та не просіть у сусідів хліба-солі

неділя, 19 травень 2024, 7:05

Православна України церква 19 травня за новим стилем вшановує пам'ять священномученика Патрикія Пруського, єпископа Іоанна Готського і мученика Калуфа Єгиптянина. За старим стилем сьогодні вшановують праведника Іова Багатостраждального. . Наші пращури...

Вночі БПЛА атакували НПЗ під Петербургом та НПЗ і військовий аеродром в Краснодарському краї Росії

неділя, 19 травень 2024, 6:56

У Росії ще одна неспокійна ніч, пишуть про атаки безпілотників . Російські Telegram-канали повідомили, що у Слов'янську-на-Кубані пролунали вибухи і почалися пожежі на НПЗ. . Вказується, що регіон пережив атаку безпілотників. Один із них упав на тери...