"США дозволили Україні бити HIMARS по Росії": Пропагандисти Кремля згенерували новий фейк

Російська пропаганда просуває фейкову інформацію, нібито Сполучені Штати дозволили Україні атакувати територію Росії з HIMARS. Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Патріоти України.

"Штати дозволили Україні застосовувати HIMARS для ударів по РФ", - таку інформацію поширюють російські ЗМІ з посиланням на посла США в Україні Бріджит Брінк.

Насправді Брінк не робила такої заяви. Цей фейк вигадали журналісти зі "Страна.ua", які самі ж згодом опублікували спростування.

"Для створення фейку використали цитату посла за червень 2022 року - тоді США надали Україні пакет військової допомоги, який включав і боєприпаси для HIMARS: "Це допоможе українським силам точніше цілитися, а також мати велику дальність. На яку саме дальність - визначатимуть українські сили", - написали у Центрі стратегічних інформацій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Довершення погрому головної авіабази ворога у Криму: Аеродром Бельбек другу ніч поспіль атакували ракети

четвер, 16 травень 2024, 7:34

Дехто з експертів напередодні вангували, що Бельбекскій аеродром, як такий, повністю розгромлений. Імовірно трохи випередили час, жирних цілей залишилося і на цю ніч. Цієї ночі знову на аеродромі Бельбек в окупованому Криму виникла пожежа, повідомляють...

Народні прикмети на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:05

Православна церква України 16 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Феодора Освяченого і єпископа Олександра Єрусалимського. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Тимофія і Мавру. У народне свято 16 травня наші предки збирали се...