США можуть передати Україні ракети ATACMS, - ЗМІ

США можуть передати Україні ракети ATACMS – ЗМІ

Сполучені Штати можуть найближчим часом ухвалити рішення про передачу Україні тактичних балістичних ракет ATACMS. Ракети можуть увійти в один із наступних пакетів американської військової допомоги.

Про це повідомляє ABC News з посиланням на власні джерела. За словами одного з американських посадовців із доступом до планів надання безпекової допомоги: , “Вони (ракети ATACMS) йдуть” [They are coming]. Однак, він зазначив, що як завжди, такі плани можуть змінюватися до офіційного оголошення.

Інший чиновник сказав, що питання про ракети “на столі” [on the table] і вони ймовірно увійдуть у майбутній пакет безпекової допомоги для України.

Ракета ATACMS запущена з реактивної установки М270 корейських військових. Фото: alamy

Проте американський посадовець зазначив, що остаточного рішення ще не було ухвалено. За його словами, можуть пройти “місяці”, перш ніж Україна отримає ракети ATACMS.

Як відомо, Україна давно просить США про передачу тактичних балістичних ракет комплексу ATACMS, які здатні уражати цілі на відстані до 300 кілометрів. Ці ракети дозволять Збройним Силам завдавати ударів на велику глибину в російському тилу на тимчасово окупованих територіях.

Ракети ATACMS Україна може застосовувати з пускових установок HIMARS та M270, які вже перебувають на озброєнні ЗСУ і активно використовуються для ураження російських окупантів.

Пуск ракети комплексу ATACMS (Army Tactical Missile System) з М270. Фото з відкритих джерел

Наприкінці червня у ЗМІ повідомили, що Сполучені Штати наблизились до ухвалення рішення про надання Україні ракет ATACMS.

Зазначимо, що раніше в адміністрації Джо Байдена заявляли, що не можуть дати Україні ці ракети через те, що їх не вистачає самому Пентагону.

ATACMS

Американський оперативно-тактичний ракетний комплекс ATACMS (Army Tactical Missile System) призначений для ураження точкових наземних цілей, таких як командні пункти, пускові установки ракет, об’єкти ППО, вузли зв’язку та склади, розташовані в глибині оборони противника.

M270 та M142 запускають ракету комплексу ATACMS. Фото з відкритих джерел

Для пуску ракети використовують самохідні гусеничні установки M270 та M142 на колісному шасі. Комплекс складається з оперативно-тактичної балістичної ракети MGM-140B з максимальною дальністю пуску близько 300 кілометрів в залежності від модифікації.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...