США можуть передати Україні системи Patriot та обладнання, здатне перетворити звичайні бомби на високоточні, - CNN

США у наступному пакеті військової допомоги можуть передати Україні електронне обладнання Joint Direct Attack Munition (JDAM), яке здатне перетворювати некеровані авіаційні боєприпаси на "розумні бомби" та системи ППО Patriot. Про це пише CNN, передають Патріоти України.

Джерела видання повідомили, що про новий пакет військової допомоги США можуть оголосити вже цього тижня. Туди ймовірно увійдуть системи ППО Patriot та JDAM. "Високоточні бомби могли б допомогти Україні атакувати стаціонарні російські оборонні лінії або інші великі цілі. Але їх потрібно скинути з винищувачів, що залишається серйозною проблемою через власну ППО Росії", - повідомляє видання.

Також американське видання зазначає, що ще одною проблемою є те, що українські літаки потрібно переобладнати під JDAM. Комплекти можна підключити до авіабомб різної ваги та розміру. Боєприпаси використовують комбінацію GPS та інерціальної системи наведення, щоб точно вразити ціль. Додаткова система також може надавати бомбі лазерне наведення для ураження рухомої цілі.

"JDAM не несуть серйозного ризику ескалації, сказав один чиновник, через їх відносно малий радіус дії, подібний до іншої зброї, яку надали США. Комплекти не дозволили б Україні вдарити вглиб території Росії. Точні снаряди Excalibur, випущені з української артилерії, мають приблизно таку ж дальність, тоді як ракети керованої системи залпового вогню, запущені з високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), мають значно більшу дальність, ніж JDAM", - повідомляє видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...