США передадуть Україні старіші версії танків Abrams

США поставлять старіші версії М1 Abrams до України в більш короткі терміни, вилучивши їх із запасів власних збройних сил.

Про це повідомляє видання Associated Press з посиланням на власні джерела у Пентагоні.

Міністерство оборони США прийняло рішення відправити замість раніше обіцяних М1А2 більш стару модель M1A1 із сапасів власних збройних сил, яка може бути підготовлена до відправки швидше. Бойові машини можуть бути доставлені до України вже за 8-10 місяців.

Також було заявлено, що це рішення полегшить навчання користуванню та обслуговуванню танків M1A1 порівняно з М1А2 для українських військових.

Очікується, що представники Пентагону оголосять новину у наступний вівторок.

М1А1 Abrams

Наразі замість того, щоб будувати танки Abrams з нуля, США проводять капітальний ремонт та модернізацію вже існуючих машин M1 до версії М1А2, що займає надто багато часу.

Зі слів колишнього командувача Центру передового маневру армії США, танки M1A1 для України можуть надійти з Корпусу морської піхоти, який замінює танки М1А1 FEP на більш сучасні моделі, або з армійських навчальних підрозділів.

Також окрім танків М1А1 FEP на озброєнні армії США все ще знаходиться велика кількість танків М1А1 AIM-SA.

Головною відмінністю базових версій М1А2 від М1А1 є більш потужний пакет бронезахисту котрим оснащуються танки та сучасна електроніка, проте моделі М1А1 у версіях FEP та AIM-SA, що наразі перебувають на озброєнні армії США, пройшли значну модернізацію, котра частково довела їх до рівня М1А2.

Так, M1A1 у версії AIM-SA та FEP отримали схожі пакети модернізації, що підвищило вогневу потужність танків.

Танки отримали новий основний приціл навідника із покращеним тепловізором Block I 2-го покоління (FLIR). Система керування вогнем отримала оновлення для використання нових боєприпасів M829A3 та M1028. Командир танку також отримав новий стабілізований дистанційно керований бойовий модуль (SCWS).

Також машини отримали вдосконаленну силову установку (двигун TIGER і вдосконалену трансмісію), яка забезпечує більшу надійність та довговічність.

Звичайні модифікації Abrams армії США отримують цифрову систему управління та контролю Blue Force Tracking (BFT), яка надає командирам підрозділу поточну інформацію про розташування танків на полі бою відносно дружніх сил. Вірогідніше за все вона буде демонтована перед відправкою до України як це вже було з цифровими блоками до гаубиць М777.

Поставка та розгортання танкового батальйону в Україні

Наразі невідомо коли ропочнуться тренування українських військових із використання, обслуговування та ремонту танків. Попередній план США передбачав, що закінчення навчання українських військ має збігатись із завершенням підготовки танків, щоб обидва були вчасно готові до бою.

Пентагону також доведеться забезпечити належну логістику аби забезпечити відповідне постачання всіх запчастин, необхідних для підтримки танків у робочому стані. Імовірним вирішенням цієї задачі може стати сервісний центр для американських танків у Польщі, котрий наразі там розгортається в інтересах польської армії.


Джерело
Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

Заступника Шойгу заарештували після спецоперації ГУР – ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 21:04

Арешт заступника очільника міноборони РФ Тимура Іванова пов'язаний із березневою спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України. Про це 24 квітня повідомили "Українська правда" й "Суспільне" з посиланням на джерела, передають Патріоти У...